Регион

Његова изјава је шокирала и разбеснела све! Абазовић је управо забио нож у леђа Србима који су га довели на власт!

Потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић изјавио је да ће посланици његовог ГП УРА у парламенту гласати за предлог премијера о опозиву министра правде Владимира Лепосавића и истакао да ДФ не може да уловљава како ће ко гласати о овом питању

Абазовић је гостујући на црногорској Прва ТВ рекао да, након што је Лепосавић одбио да поднесе оставку због изјаве о Сребреници, са министром сарађује без рестрикција. Абазовић сматра да је министар Лепосавић направио грешку одговарајући на питање посланика опозиционог ДПС, да ли признаје геноцид у Сребреници. То питање је, каже Абазовић, имало сврху да унесе немир унутар владајуће већине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не мислим да је имао лошу намеру, разумем историјски контекст и у Црној Гори и региону, али морамо имати дозу сензибилитета да не би изазивали инциденте“, навео је Абазовић.

Ово је, казао је, влада премијера Кривокапића и он би, да је од њега тражено, пднео оставку. ДФ, додао је, не може да условљава како ће ко глсати о овом питању.

„Нарочито то не могу да раде са УРА – знају како смо тврдоглави по том питању“, рекао је Абазовић, пренела је подгоричка Побједа.

На питање да ли ће, уколико са ДПС-ом изгласају смену Лепосавића, бити створена нека нова парламентарна већина, Абазовић је одговорио одречно. Говорећи о Косову, Абазовић је рекао да се радовао политичким променама.
Уговор са СПЦ само по закону
„Радовао сам да дођу неки други људи, није се све свело на 10 људи у региону“, навео је.

Тврди да нема амбиције да буде премијер Црне Горе, а тезу да су он и лидер ДФ Милан Кнежевић имали интенцију да руше премера Кривокапића, сматра неозбиљном.

“ Задовољан сам обимом посла и увек сам за договоре. Ситуација која се веже за мене, Милана Кнежевића и премијера је неозбиљна“, казао је Абазовић.

Абазовић је рекао да је измењени Закон о слободи вероисповести врло либералан и фер и да су сада све верске заједнице у истом правном поретку. Додао је да још није видео Темељни уговор државе Црне Горе и Српке православне цркве и сматра да он не би требало да заврши у парламенту.

„Уговор може да се ради само у складу са законом. То је нижи правни акт у односу на закон. Уколико не буде усклађен са законом неће моћи да буде правно ваљан“, навео је потпредседник владе, који је и координатор безбедносних служби.

Абазовић је, коментаришући тврдње које је на конференцији за медије у четвртак изнео главни специјални тужилац Миливоје Катнић да је уцењен од лидера ДФ Мандића и Кнежевића, рекао:

– Реформе унутар тужилаштва су неопходне, ако Црна Гора жели било какав значајнији искорак. Сваки пут кад Катнић наступи, повећава се број људи који мисли да треба да се десе промене у тужилаштву. Дао сам бесу да ће се промене десити и да ћемо имати институције, није се то остварило, али ћу урадити све да Црна Гора добије институције које заслужује – казао је Абазовић.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/новости.рс