Спорт

Његова изјава је шокирала свет! НОВАК НАПОКОН ПРОГОВОРИО О ВАКЦИНАЦИЈИ! Нећу да ме увуку у игру! Ово је његов СТАВ!

Новак Ђоковић победио је Миомира Кецмановића у четвртфиналу Serbia Opena, а онда је упитан о вакцинацији решио да подели са јавношћу своје мишљење

Најбољи светски тенисер, Новак Ђоковић, опширније него икада причао је о вакцинацији, односно таквој врсти заштите од корона вируса!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Драго ми је да играчи имају опције да бирају. Србија има ту, колико видим, много опција, оно што сам чуо је да се доста њих вакцинисало различитим вакцинама. Било је доста нејасноћа хоће ли вакцине бити обавезне или не. Надам се да неће доћи до тога, ја сам увак тај који подржава слободу избора. Одлуку о томе шта ћу радити желим да чувам за себе. Нећу да ме увуку у ту игру за или против вакцине, не желим да ме неко етикетира на ову или ону страну. Зато нећу одговорити до краја на то питање и надам се да то поштујете -рекао је Новак. нагласио је Ђоковић.

Он је додатно образложио свој став.

– Имам осећај да је то веома осетљива тема. Људи су емотивни због тога и то разумем, много се тога дешава. Наша земља се бори дуго са тим, многи желе да се врате у нормалу што је пре могуће и да се сачувају, да се не инфицирају. Кад је реч о вакцини, ја сам поборник слободе избора. Зато не желим да кажем шта ћу урадити. Ако кажем ово или оно, бићу у једном тиму. Не желим тај конфликт. Има много неизвесности око свега тога. Не бих да будем део те медијске кампање, тражим само да се поштује моја жеља да чувам одлуку за себе. Ко хоће да се вакцинише, у реду, то поштујем. Ја сам потпуно против тога да вакцина буде обавезна. Свако има свој физички интегритет и право да бира шта ће радити са својим телом- рекао је Новак и додао:

– Не знам какве су бројке око вакцинисања, не пратим много вести јер се тиме много стресирате. Чуо сам да неке земље попут Велике Британије имају већу одговорност, да би се вакцинисало 95 одсто људи, али Рафа ми је рекао да је у Шпанији одзив мали. Свака се земља носи независно са том ситуцаијом око короне, не пролазимо сви исто. Русија, Белоруисија и Шведска имају дугачији приступ и иде им добро. Нисам доктор, вирсолог или неко ко је компетентан да прича о томе, али што видим са стране, са неутралне позиције да има много разлика у мишљењу како се борити са овим. Слобода избора, ја сам адвокат тога – закључио је Ђоковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс