Србија

„ОЧЕКУЈЕМО НОВО ЗАСЕДАЊЕ КРИЗНОГ ШТАБА!“ Неколико хиљада студената слави, СТУДЕЊАКОМ се ори Синан

Студенти који станују у Студењаку на Новом Београду вечерас су се поново окупили на популарним клупицама где прослављају Дан студената, 4. април. Према речима нашег репортера има их више хиљада и још пристижу из свих делова града.

Иако је полиција већ неколико пута интервенисала и растурила журке у Студењаку, вечерас се поново окупљају студенти овог студентског дома, да прославе свој дан. Према речима нашег репортера који се налази у Студењаку, пуно је студената на малом простору, а процене су да их на платоу има неколико хиљада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Ово је наш дан и славимо га како смо навикли. У дому сам већ четири године и то је наша традиција. Када могу сви можемо и ми. Пета сам година Медицинског факултета, а када завршим школовање идем из земље. Мучим се шест година и онда не могу да нађем посао јер морам да се учланим у странку да би ме запослили као мединску сестру”, рекла је студенткиња Марија за Нова.рс

Међу окупљенима било је и оних који су кроз смех посматрали целу ситуацију.

“Очекујемо ново заседање Кризног штаба после наше журке”, рекао је један од окупљених студената.

Чује се гласна музика, а Студењаком се оре хитови Секе Алексић, Елитних одреда, Јелена Розге и Синана Сакића.

На почетку окупљања дошло је 10 припадника домског обезбеђења, међутим они су само стајали и посматрали.

Организација није као претходних година, па се може рећи да су се студенти сами организовали међу собом.

Студенти кажу да су се договорили да окупљање почне око 18 сати, те да су бесни на полицију што их је прошли пут растерала.

Подсетимо, Дан студената прославља се традиционално 4. априла у знак сећања на студентске демонстрације 1936. године током којих су протестовали студенти из Београда, Загреба, Љубљане, Скопља и Суботице. Студент који је погинуо тог дана је Жарко Мариновић и у његову част овај дан се и обележава.

Извор: Нова