Србија

ОГЛАСИЛА СЕ МАРИНИКА ТЕПИЋ: Чим тужилаштво обезбеди заштиту, седморо особа сведочиће против Палме!

У јагодинској полицији сам под пуном кривичном и материјалном одговорношћу изјавила да ћу се оног момента кад тужилац обезбеди заштиту сведока, одазвати са идентитетима најмање седам лица која желе да под тим условима сведоче против Драгана Марковића Палме у вези са трговином утицајем, педофилијом и проституцијом, изјавила је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

Тепић је након давања исказа у јагодинској полицији, новинарима рекла да је изнела своја сазњања у вези са неколико кривичних дела укључујући, између осталог, трговину утицајем, педофилију и проституцију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Данас сам јагодинској полицији описала сва сазнања до којих сам непосредно дошла, описала сам сва сазнања најмање седам лица која желе да буду међу људима који ће учествовати у доказивању ове срамоте за целу нашу Србију. Међу њима су сведоци и жртве“, изјавила је Тепић.

Оно што, међутим, како је рекла, није смела да уради, јесте да открије идентитет тих људи. Без обезбеђивања заштите жртава и сведока, како је рекла, не може никога да доводи у ризик.

„Да сам изнела имена, сигурна сам да би њихова имена до вечерас била на столу или у телефону Драгана Марковића Палме“, додала је потпредседница ССП.

Објаснила је да се позвала на чланове 103 и 104 Законика о кривичном поступку, у којима се децидно каже да тужилац има право да обезбеди статус посебно осетљивог сведока за сваког од њих.

„Што подразумева не овако долазак у полицију да сви знају, него да омогући давање исказа видео путем или да тужилац оде код куће тих сведока и жртава“, истакла је она.

У полицији је, како је додала, под пуном кривичном и материјалном одговорношћу рекла да ће се, чим тужилац обезбеди посебне услове, истог момента одазвати са идентитетима најмање седам лица која желе да под тим условима сведоче против Драгана Марковића Палме и, како је рекла, „дугогодишњег хорора у Јагодини, а и шире“.

Подсетила је и да је сама држава, како је навела, „признала да овде (у Јагодини) не може бити независне истраге“, пошто је само тужилаштво делегирало предмет тужилаштву у Краљеву.

Казала је и да ће, без обзира на даљи исход овог случаја, ако је ово што је она покренула спасило само једну девојчицу у Јагодини, то већ успех.

Упитана да прокментарише промену става власника Мегатренда Миће Јовановића који је првобитно изнео оптужбе на рачун Марковића, да би му се затим јавно извинио и рекао да ће бити сведок одбране, рекла је да је „не интересује шта говоре ти опскурни ликови“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Н1