Србија

ОТАЦ МОНСТРУМ: Силовао малолетну ћерку, па је подводио мигрантима, а сад га је СТИГЛА КАЗНА

Влајко Јовић из Банатског Новог Села (44) правоснажно је осуђен на 20 година затвора због обљубе малолетне ћерке, коју је врбовао и за проституисање!

Наиме, Апелациони суд у Београду је неосновану жалбу Јовићевог браниоца и потврдио првостепену пресуду Вишег суда у Панчеву којој је у октобру прошле године он осудјен због кривичних дела обљуба злоупотребом положаја и трговина људима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оштећена је ради остваривања свог имовинско-правног захтева упућена на парнични поступак – наводи се у одлуци Апелационог суда.

Јовић је осуђен јер је од марта до априла 2020. године у Банатском Новом Селу, злоупотребом свог положаја родитеља у својој кући у два наврата извршио обљубу са својом малолетном ћерком рођеном 2003. године, а током једне од обљуба тражио од ње да држи укључену камеру на мобилном телефону, на који начин је направљен снимак сексуалног чина, наводи се у потврђеној пресуди у коју је Тањуг имао увид.

Такође, он је од почетка 2019. године до априла 2020. године у Банатском Новом Селу, злоупотребом поверења и односа зависности, као и тешких прилика своје малолетне ћерке, њу врбовао да се проституише тражећи да на тај начин зарађује новац.

У ту сврху је позивао и доводио мигранте у кућу и нудио им ћерку за проституцију.

Ради прибављања клијената, поделио је преко једне друштвене мреже са више различитих налога снимак сексуалног чина између њега и ћерке као и три њене наге фотографије које је сам начинио, наводи се у пресуди.

Према ставу Апелационог суда правилно је првостепени суд закључио да за Јовића нема олакшавајуцих околности, док је од отежавајућих околности правилно ценио његову ранију осудјиваност, упорност у вршењу кривичних дела, као и његову безобзирност, бездушност, као и недостатак кајања због учињеног.

– Имајући у виду напред наведено правилно је првостепени суд поступио када је окривљеног осудио на јединствену казну затвора у трајању од 20 година налазећи да је иста сразмерна тежини извршених кривичних дела, друштвеној опасности учињених дела, те степену кривице окривљеног и околностима под којима су кривична дела извршена, и иста је нужна за постизање сврхе кажњавања – нагласио је суд.

Извор: Блиц