Србија

Открио све! НАЈПОЗНАТИЈИ полиграфиста се огласио о Лечићу: Ево шта каже о његовим резултатима са детектора лажи!

Иако је полиграф само индиција за полицију, а не доказ на суду, он може бити од изузетне важности уколико нема довољно доказа

Полиграфиста Никола Новак је у интервјуу за ТвИн открио да ли се полиграф може преварити, ко не може бити подвргнут оваквом тестирању и какво је његово мишљење о актуелном случају Лечић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиграф је инструмент који бележи физиолошке реакције у организму, тј. оне које нису под утицајем централног нервног система, а на њих је немогуће утицати, објашњава Новак.

Иако је полиграф само индиција за полицију, а не доказ на суду, он може бити од изузетне важности уколико нема довољно доказа.

Шизофрене особе и оне које немају додира са стварношћу се не могу полиграфски тестирати, као ни епилептичари и труднице. Сви отали, укључујући социопате и психопате, могу, додаје саговорник.

Саговорник каже да је у Египту глумцима забрањено да сведоче, јер се сматрају за професионалне лажове, али додаје да чак и најбољом глумом полиграф не може бити преварен, али је изузетно важно да се испитивање обави крајње објективно.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер