Србија

ОВО ЧЕКА ДОКТОРКУ: Тужилаштво се огласило после привођења Јоване Стојковић

Председница покрета „Живим за Србију“, антиваксерка Јована Стојковић приведена је у Палату правде на саслушање у Тужилаштво за високо технолошки криминал.

Са њом ће на саслушању бити њена адвокатица Милина Дорић која је потврдила медијима да се очекује да саслушање ускоро почне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према незваничним информацијама из Палате правде у току је саслушање у тужилаштву заменице председника покрета „Живим за Србију“ Тамаре Брадић.

Након саслушања биће познато да ли ће тужилаштво тражити од суда да им одреди неку меру забране или притвор.

Стојковићева је јутрос била приведена у СБПОК, након што је полиција по налогу тужилаштва обавила претрес њеног стана.

Испред Палате правде њен супруг Владимир Стојковић пренео је медијима да су припадници СБПОК-а јутрос дошли код њих у стан са налогом за претрес и саслушање поводом кривичног дела изазивање панике и нереда објавама на друштвеним мрежама.

Он је након саслушања у полицији пуштен да се брани са слободе, а против њега је, како је навео, поднета кривична пријава за ометање службеног лица у вршењу службене дужности пошто је снимао претрес и расправљао се са полицијом.

Они се сумњиче да су ширили панику објавама на друштвеним мрежама против вакцинације.

Стојковићева је позната по антивакцинашким ставовима и ставовима који су у супротности са свим званичним препорукама и мишљењима струке.

Извор: Танјуг