Србија

Ово смо чекали! МЕТЕОРОЛОГ ЂУРИЋ ИМА ЛЕПЕ ВЕСТИ: Новом прогнозом најавио сунчано време! Ево када се враћа пролеће!

Метеоролог Ђорђе Ђурић објавио је нову временску прогнозу и за наредне дане најавио знатно топлије у односу, али ће и даље променљиво.

„У Србији у среду јутро хладно, понегде тмурно и магловито. Током дана биће променљиво облачно и топлије са дужим сунчаним интервалима, а понегде се уз јачи развој облачности очекује и појава кише или краткотрајних локалних пљускова са грмљавином“, написао је Ђурић на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Минимална температура биће од 2 до 6 степени, а максимална дневна од 14 до 18, у Београду до 16.

„У Србији у четвртак претежно сунчано или умерено облачно и умерено топло, уз умерен, а у Срему, Бачкој и на планинама и појачан југозападни ветар. Максмална температура од 17 до 21 степен, у Беогарду до 20“, наводи метеоролог.

Крајем дана на северозападу, а у току вечери и ноћи и у осталим пределима Србије наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, уз скретање ветра на северозападни.

Крајем недеље сунчано

„У петак на северу Србије ујутро разведравање, уз сунчано време током дана, док се у осталим пределима очекује облачно и свежије са кишом, пљусковима и грмљавином, уз престанак падавина и разведравање до краја дана. Максимална температура од 13 до 17, у Београду до 15 степени“, пише Ђурић.

За викенд сунчано, само се у суботу на крајњем југу очекује облачније, понегде са кишом. Максимална температура у суботу око 15, а у недељу и до 20 степени.

„У понедељак још мало топлије, уз нешто више облака, а максимална температура биће од 18 до 22, у Београду 20 степени. Потом, према тренутним прогнозама, постоји могућност новог погоршања времена са падавинама и падом температура за око пет степени.“

Дакле, наставак априла доноси нам и даље променљиво време, али ће оно бити и топлије и са температурама углавном у складу са календаром или тек мало хладније од просека.

Просек максималних температура за последњу, тј. трећу декаду априла је од 17 до 21 степен.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс