Регион

Ово вам се неће свидети! ПАПРЕНО: Ово су цене смештаја у Грчкој, а гирос нема где да се купи – тотално расуло

У ПАРАЛИЈИ и Лептокарији готово је немогуће наћи смештај, али не из разлога што су туристи преплавили омиљена српска летовалишта већ зато што готово нико не издаје смештај.

Наши саговорници из Србије који су провели два дана на грчком приморју пословно, кажу да су били у шоку како све изгледа сабласно. Две ноћу у хотелу где су били једини гости платили су 140 евра, а гирос је било немогуће купити ни у Паралији ни у лептокарији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грци у овом крају кажу да они живе од Срба и то не само у сезони, јер Срби, нарочито са крајњег југа Србије сврате до Грчке са првим топлим данима, али тако није ове године. Наши саговорници кажу да су тек у суседном месту Катарини могли да купе нешто од хране.

Не раде продавнице, као ни ресторани. Грци су у овим приморским местима прилично уплашени. Сви носе маске, чак и док шетају плажом, анико са сигурношћу не може да тврди каква ће бити предстојећа сезона. Ригорозне су контроле не само на граници већ и на наплатним рампама где се тражи потврда о вакцинацији, тачније QR код.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс