Србија

ПОНОВО СЕ ОГЛАСИЛА! Тепић о случају Палма: Ако је лаж, одговараћемо Ђилас и ја!

Фото: Твитер принтскрин

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић рекла је у “Новом дану” на Н1 телевизији да је спремна да одговара уколико нису тачни наводи о подвођењу малолетница у Јагодини, али да је то истина и да има више сведока у земљи и иностранству који то могу да потврде. Поред Тепић, гост је требало да буде и Игор Јурић, али је он синоћ отказао гостовање због пословног путовања.

“Наравно да имам више сведока. Пуно је сведока, И то не само сада него свих ових година. Цела та прича око газдинског односа у Јагодини је управо креирала атмосферу да се сви осете као део породице и да је много теже да неко изађе и каже да је Палма нешто урадио. То приватно задуживање града да водите студенте и ученике на екскурзије, једноставно је анестезирало грађане И направило задршку код грађана да кажу да ово није у у реду”

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потпредседница ССП рекла је да имају снимљеног сведока који може да каже како изгледа разговор за посао у Јагодини

“Ја све што сам рекла, ја сам цитирала. Велики број грађана ми се стално обраћа. Мени су се обраћале и жртве које су сада у иностранству, а њима је мало и лакше јер немају толики страх као неко ко ми се обраћа из Јагодине. Мени је страшно је да је Драган Марковић Палма покушао у Скупштини да дискредитује сведока, што је просто невероватно. Ако треба ја ћу да одговарам и Драган Ђилас ако треба, уколико је ово лаж. А истина је. Постоје сведоци, фотографије, све. А Драган Марковић се крије иза женских сукњи И врши утицај на сведоке. Он је јуче у највишем законодавном телу вршио судски процес против сведока чиме врши утицај на све оне који желе да кажу нешто”, истакла је Тепић.

Она је додала да је очекивала од тужитељке Доловац да реагује, барем као жена.

“Очекивала сам да ће да ће каже јавите се слободно, ово је ваша држава, хајде да помогнемо истрагу. Нестала је Загорка, изглда да ћу поново морати да је тражим”, казала је Тепић.

„Слушајући све сведоке и људе који су то видели, јасно је да је та мрежа веома раширена и да има основа за Тужилаштво за организовани криминал”, додала је Тепић.

Тепић је прочитала делове изказа сведока који је присустовао поменутим подвођењима, чак и на путовањима по Грчкој.

“Шема је увек иста. Прослава нечега, уз естрадне звезде попут Цеце, Лукаса, Ђанија. јер су они мамац за студенте и млађе људе. Након тога, око поноћи, на сцену ступају анимир даме. Оне путују са том делегацијом, неке су из Јагодине, а међу њима неке раде и у јавним предузећима. Има их И из околних села, а њима координишу Палмине секретарице. Оне их зове, одређују која где и коме иде. Међу најредовнијим гостима је Палмин градоначелник Ратко Стевановић. Места у самој у Јагодини у коју долазе ови људи има пуно”, изјава је сведока који је рекао да је реч о школском примеру елитне проституције, а коју је прочитала Тепић.

Она је додала да још увек није контактирана из Тужилаштва.

Подсетимо, потпредседница Странке слободе и правде, Мариника Тепић, изјавила је у понедељак на конференцији за медије да је први човек Јагодине, заједно са својим коалиционим партнерима подводио жене и девојчице.

О евентуалном подвођењу сведочио је бивши запослени у хотелу у Кончареву, иза којег како тврди стоји Драган Марковић Палма. Према његовим речима, у овај хотел долазили су и девојчице и из Београда, које су биле старе и по 15 година.

Након поменутих навода и покретања приче, Више јавно тужилаштво у Јагодини формирало је предмет поводом ових информација. Марковић је убрзо и саслушан где је негирао поменуте тврдње.

 

Фото: Твитер

Извор: Нова.рс