Србија

Поново се огласио! ДОКТОР КОН О БЕНЕФИТИМА ЗА ВАКЦИНИСАНЕ СА НЕГАТИВНИМ ТЕСТОМ: Требало би им омогућити свадбе и друга слободна окупљања!

Епидемиолог и члан Кризног штаба доктор Предраг Кон,који је данас говорио о могућем попуштању епидемиолошких мера, сматра да би вакцинисани грађани требало да имају некакве бенефите.

– Што се тиче такве ситуације, да постоји нека позитивна дискриминација, ситуација у којој би заштићени људи, било да имају антитела или су вакцинисани или имају негативан тест могли слободно да се окупљају, та идеја одавно постоји у вези са евент индустријом, посебно везано за свадбе. Ви не можете о тако нечему да причате ако је вакцинисаних само 10 одсто јер је тада веома озбиљна дискриминација. Врло је осетљив и клизав терен – рекао је др Кон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да би идеја попуштања мера за вакцинисане свакако била епидемиолошки прихватљива.

– Ја као епидемиолог кажем да је та идеја слободнијег окупљања оних који су заштићени епидемиолошки је потпуно прихватљива, али питање је колико је друштвено прихватљива. То не може да буде одлука епидемиолога, већ читавог друштва. То је нешто што долази на дневни ред и визија је релативно блиске будућности. Са јучерашњим даном, у Београду имамо 42 одсто вакцинисаних, 30 одсто је оних који су примили обе дозе, што је довољно за окупљање. Поставља се питање ко ће то све контролисати и у то се ми као медицинари не можемо мешати, само могу да кажем да је то све прихватљиво епидемиолошки – рекао је др Кон.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/ТВ Хепи