Србија

Председник разочаран интелектуалном елитом! ЊЕГОВЕ РЕЧИ СУ ПОДИГЛЕ СРБИЈУ НА НОГЕ: Офрље оцењују нешто што нико није видео!

Председник Александар Вучић истакао је да је поносан на све што је данас видео на полигонима „Орешац“ и „Пасуљанске ливаде“ током вежбе „Одговор 2021“ и поручио да ће се наставити улагања у српску армију, јер даљом модернизацијом и опремањем војске и полиције можемо да делујемо превентивно и да отвратимо сваког агресора

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се јавности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Честитам свим припадницима Војске и полиције, велико хвала на успешно обављеној вежби – рекао је Вучић.

Видели смо како заједнички могу да раде наша војска и наша полиција

– Веома сам поносан на оно што смо данас видели у Банату и на Пасуљанским ливадама, а видели смо како заједно могу да раде МУП и Министарство одбране, МУП и војске – рекао је Вучић по завршетку вежбе.

Приметио је да су сви импресионирани нечим новим – како „Панцир“ гађа – 5.000 метака од 30 мм у минуту.

– То буквално руши брдо и огромно је појачање за Војску Србије. Видели смо и како туку и на којој удаљености хеликоптери Ми-35 и гама хеликоптери. Жандармнерија је показала одлично умеће – истакао је Вучић.

Он је поручио да све то показује колико је још улагања потребно у восјку и полицију, који ће свакако бити.

– Наша восјка и полиција морају да буду још много снажније, да припадници имају боље услове за живот. Верујем да даљом модернизацијом, опремањем и снажењем армије и полиције можемо превентивно да делујемо и да одвратимо сваког агресора – поручио је Вучић.

Не очекујем притиске

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће два пута ићи у Брисел и да очекује добре и конструктивне разговоре, као и у мају или јуну наставак дијалога са Приштином.

На питање новинара да ли очекује нове притиске и са ким ће све разговарати у Бриселу, Вучић је рекао да ће током прве посете Бриселу разговарати са европским представницима – Борељом, Фон дер Лајен, Вареијем и Лајчарком.

– То је важна посета и разговараћемо о свим темама. Не очекујем притиске већ важне и констрктивне разговоре за Србију – казао је Вучић.

Додаје да ће другу посету Бриселу имати у мају или јуну.

– А онда у дугој посети у мају или јуну, ако тога буде, видећемо, очекујем наставак дијалога са Приштином – казао је Вучић.

Додао је да ће другом приликом више говорити о томе.

О најављеној тужби механизма у Хагу

На питање о пријави неизручивања Радете и Јојића председник је рекао да они раде свој посао и обећао им да ће лично да се појави на тој седници Савета безбедности.

– Ове људе не гоне због ратног злочина већ због непоштовања суда – додао је председник.

Протести у Пожеги због истраживања литијума

Када је реч о позиву на протесте у Пожеги због истраживања литијума, Вучић каже да не зна о чему се ради, али да је изгледа постало модерно.

– Еколошки протести лепо говоре о Србији. То говори о томе да су нам стандарди бољи и да су нам се приоритети променили. Наравно да има политизације, али ми морамо да пружимо одговарајући одговор. Влада мора да ради и да заштити људе од нечистог ваздуха – каже Вучић.

Када је реч о потврди Едија Раме да постоји мапа са променом граница Западног Балкана, председник каже да није видео мапе, а да је „разочаран потпуном интелектуалном демобилисаношћу наше интелектуалне елите и офрље оценама нечега што нико није видео.“

– Нећу да скачем некоме по глави, а да ништа нисам видео – каже председник.

Додаје да постоји армија људи која је задужена за то да, када би Срби могли нешто да добију, туку као по панциру да растуре све.

– То је ваљда борба за кликове. Све што је против нас ми смо у стању да хвалимо – каже Вучић.

Исељење Гојка Лаловића

Када је реч о исељењу Гојка Лаловића, председник каже да о случају не зна ништа, а да је закон донет у јулу 2012. године.

– Донела га је претходна власт, али невезано за то, све је рађено по закону. Разговарао сам и са Аном да примимо породицу Лаловић, нађемо им смештај и видимо како да им помогнемо. У Америци оваквих случајева има на десетине хиљада сваког дана. Ово говори добро о нама, и по овоме се види да смо остали људи. Гледаћемо да помогнемо породици како год можемо – каже председник.

Вучић је за крај поручио да је поносан на нашу војску, а да ће Србија наставити напред.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс