Србија

ПРЕДСЕДНИК СЕ ОГЛАСИО ПОВОДОМ СЛУЧАЈА КОЈИ ТРЕСЕ СРБИЈУ: Позивам надлежне институције да не слушају ни Маринику, ни Палму већ…

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас на отварању корејске фабрике Kyungshin Cable у Смедеревској Паланци да фабрике попут те и нова радна места могу да задрже младе људе у унутрашњости Србије и спрече њихов одлазак у иностранство

Вучић је рекао да га брине то што се мало деце рађа у местима као што је Смедеревска Паланка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Одлазак у иностранство младих се смањује, али веома мало деце се рађа и то морамо да променимо – казао је Вучић током обиласка нове фабрике.

У фабрици тренутно ради 249 запослених, од чега је нешто мање од 200 жена, додао је Вучић и истакао да њихове плате много значе сваког породици.

– То доноси нешто бољи животни стандард и шансу да ти људи остану овде – навео је Вучић.

Похвалио је локалну власт у Смедеревској Паланци што даје по 120.000 динара за свако дете.

Председник је после свечаног отварања фабрике одговарао на питања новинара.

Вучић је најавио обнову болнице Стефан Високи у Смедеревској Паланци. А посебно је истакао додатна улагања како би у унутрашњости Србије задржао младе људе.

Вучић је упитан о одлуци Комисије за конкуренцију која се односи на сарадњу Телекома и Теленора је рекао да не зна ништа о тој одлуци.

– Телеком је сада ваљда ко је крив што је био успешан у заштити својих интереса на тржишту – рекао је председник Србије.

Вучић је позвао институције да не слушају ни Драгана Марковића, ни Маринику Тепић већ да раде свој посао по закону.

– Ако против некога водите хајку, он мора да се брани – рекао је Вучић.

Он је додао да је добро што је случај премештне из Јагодине у Краљево како нико не би могао да има утицај.

– Позивам надлежне институције да не слушају ни Маринику Тепић, ни Палму, ни мене, нек раде свој посао по закону! – осврнуо се председник на оптужбе Маринике Тепић упућене Драгану Марковићу Палми.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс