Србија

Премијерка се хитно обратила: ДЕСИЛЕ СУ СЕ ДВЕ ФЕНОМЕНАЛНЕ СТВАРИ! Брнабић открила лепе вести у борби Србије са короном!

– Након што се председник вакцинисао имали смо рекордан број вакцинисаних.  Десиле су се две феноменалне ствари. Прешли смо број од 30 одсто вакцинисаних старијих од 18 година и други што коначно имамо већи број отпуштених него примљених у болнице – рекла је Брнабић.

Она је додала да постоји нада да ће се овакав тренд наставити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– За понедељак је најављено отварање тржних центара, надамо се да ће од 19. априла и деца моћи у школу, надам се да ћемо ускоро отворити и угоститељске објекте унутрашњи део, очекујемо стабилизацију ситуације – каже премијерка.

Брнабић је коментарисала и  политички скуп под називом „Еколошки протест“.

– Кршење мера је било оно што је  виђено у Београду на тзв. Еколошком протесту. Али оно што је мене ужаснуло је што је тамо присутан и један од говорника био Раде Панић, председник Синдиката лекара и фармацеута који тврди да они имају подршку медицинских радника што апсолутно није истина. Кршење мера са онолико присутних људи гледао је и био присутан и доктор Зоран Радовановић што је мени лицемерно. Сетите се само колико су нападали онај скуп приликом отварања споменика Стефану Немањи где је било 200, 300 људи, а данас је било много више људи. Још једна разлика је што је овај данас био политички скуп против Александра Вучића коме су поручивали да је готов. Ово што сам данас видела је изузетно тужно било, мени потпуно несхватљиво и ја бих волела да видим те медије који извештавају о томе да виде тако неки скуп где говор држи рецимо доктор Горан Стевановић, а у публици је доктор Предраг Кон. Како би онда извештавали – питала је премијерка и додала:

– Како такви скупови нису организовани пре осам или десет година када није било фабрика за пречишћавање отпадних вода, када није било ни издвајано из буџета за екологију, када није ни постојао план за прелазак са чврстих горива на алтернативна. Није моја Влада тиме почела да се бави, већ Влада 2014. године на чијем је челу био Александар Вучић – објаснила је премијерка.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс