Србија

Преминуо Миле Јерковић, кључни сведок против Шарића

Фото: Јутјуб

Заштићени сведок у судском процесу против групе Дарка Шарића за прање пара, контроверзни бизнисмен Миле Јерковић из Карађорђева код Бачке Тополе, преминуо је у САД, где се налазио на лечењу.

Како наводи новосадски „Дневник“, Јерковић је пре више година отишао на Флориду, на лечење, а у Србију није могао да дође јер због здравствених проблема, како је раније објашњавано, није могао да лети авионом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим у случају Шарић, Миле Јерковић је био и кључни сведок тужилаштва у процесу некадашњем шефу кабинета Министра унутрашњих послова Бранку Лазаревићу и осталим оптуженима за одавање поверљивих полицијских информација криминалној групи Дарка Шарића.

Миле Јерковић је важио за контроверзног војвођанског бизнисмена. Звали су га краљ друмова и ораница. У другој половини деведесетих ухваћен је у шверцу цигарета на граничном прелазу Батровци. Првостепеном пресудом био је осуђен на седам година затвора. Ипак, у јулу 2009. правоснажно је осуђен на три године затвора.Новцем који је остварио шверцом цигарета куповао је низ предузећа по Војводини. Када су те фирме запале у финансијске проблеме, продао их је Шарићевим сарадницима.

Извор: Нова