loading...
Русија

Разбеснео многе! ОШТАР ОДГОВОР РУСИЈЕ! Путин донео коначну одлуку: Протерани су!

Русија протерује дипломате Естоније, Летоније, Литваније и Словачке, саопштило је руско Министарство спољних послова.

У саопштењу Министарства се прецизира да двоје запослених у амбасади Литваније, по један запослени амбасаде Летоније и Естоније и три званичника словачке амбасаде морају да напусте територију Русије у року од седам дана.

Како се истиче, Русија као реципрочну меру протерује дипломате из амбасада Летоније, Литваније и Естоније. Представницима мисије речено је да Вилњус, Рига и Талин настављају да отворено воде непријатељску политику према Москви, а дејства против руских дипломата су провокативна и неоснована.

„Шефовима дипломатских мисија изражен је снажан протест у вези са провокативним, неоснованим дејствима протеривања запослених у руским амбасадама у овим балтичким државама“.

Министарство је додало да се из Русије протерује троје словачких дипломата, којима је наређено да напусте земљу до 5. маја.

„Амбасадору је изражен оштар протест у вези са неоснованим проглашавањем од стране Словачке за персоне нон грата тројице запослених у амбасади Русије у Братислави због апсурдне и измишљене оптужбе за незаконите активности“, саопштило је Министарство.

Раније је саопштено да су представници балтичких земаља и Словачке стигли су у Министарство иностраних послова Русије након протеривања руских дипломата.

Литванско Министарство спољних послова саопштило је раније да ова земља у знак солидарности са Чешком протерује двоје запослених у руској амбасади. Летонија и Естонија такође су саопштиле да протерују по једног руског дипломату.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com