Регион

Регион на ногама! МИЛОВ БРАТ БЕЖИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ? Објављена шокантна сазнања, Ацо Ђукановић тражио швајцарска документа!

Ацо Ђукановић планира у скорије време да напусти Црну Гору и трајно се настани у Швајцарској, сазнаје портал Борба из својих извора.

Из најближег Ацовог окружења сазнаје се да брат председника државе у последње време често борави у Швајцарској где је покренуо поступак за добијање швајцарских докумената.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након пада ДПС-а, млађи Ђукановић је преломио и одлучио да оде из државе коју је заједно са породицом економски и финансијски уништио и свој посао пребаци у Швајцарску.

А да ли ће пре него ли и дефинитивно оде из вољене Црне Горе пред надлежним правосудним органима одговарати за све афере и непочинства учињена за време владавине ДПС-а видећемо у догледно време или ће пак нова власт допустити председниковом брату да некажњено напусти државу и настани се у подно Швајцарскиих Алпа?

Све је очигледније да Ацо неће у Црној Гори дочекати судски епилог афере Лименка од које зарадио преко 10 милиона евра колико му је држава исплатила на име одштете.

Ацо Ђукановић је закупио земљиште у Подгорици на којем се налази зграда полиције 2008. године. Три године касније држава није извршила своју обавезу и иселила зграду полиције, због чега је Ацо Ђукановић тужио државу и пресудом Врховног суда добио одштету од преко 10 милиона евра. Занимљиво да је Ацо тужио Владу којом је тада руководио његов рођени брат Мило.

Мило је” ускакао у помоћ” Ацу и 2008. са 44 милиона које су спасиле његову Прву банку пропасти током економске кризе.

Прва банка се до 2007. године звала Никшићка, а Ацо Ђукановић је њен акционар од 2005. Мило Ђукановић је био акционар банке од августа 2007. до априла 2013. Разлика у цени по којој је продао акције је већа за милион евра од оне по којој их је купио. Влада је банку од краха спасила 2008. године одлуком да јој да помоћ од 44 милиона, а председавао је Мило Ђукановић.

Прву рату од 11 милиона банка је “вратила” наредне године тако што је Влада милион уплаћивала Регионалном водоводу на рачун у Првој банци 11 пута тог дана, а банка је исти милион 11 пута враћала државном трезору на име рате.

Ацова Прва банка спомиње се и у најновијој афери везано за расподелу средстава из Абу Даби фонда.

Преко специјалног рачуна у Првој банци извршен је пренос средстава у износу од 14,5 милиона евра који је потписао бивши министар пољопривреде Милутин Симовић, иако је Министарство финансија тврдило да није отворило тај специјални рачун и да га нема у њиховом систему, а да је АДФ вршио директна плаћања на њега, чиме је избегнут комплетан систем државних плаћања.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс