Русија Свет

САД у неверици! РУСИЈА КРЕЋЕ У КОНТРАНАПАД: Америчком амбасадору у Москви саопштене лоше вести!

ЗАМЕНИК министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков је на састанку са амбасадором САД у Москви Џоном Саливаном, који је позван на разговор у Министарство спољних послова Русије, саопштио да ће Москва ускоро предузети мере као одговор на нове санкције Вашингтона.

– Амбасадору је речено да ће у најскорије време уследити серија реципрочних мера – наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додаје се да су „покушаји америчке стране да ‘упозоре на даљу ескалацију’ потпуно неумесни“.

– Москва је током дугог низа година показала изузетно одговоран приступ задатку одржавања односа са САД на прихватљивом нивоу. Међутим, Вашингтон је за време администрација које су се смењивале само погоршавао стање, не реагујући на наше конструктивне импулсе – истиче се.

Неприхватљиви поступци Сједињених Америчких Држава, упркос изјави да намеравају да „граде прагматичне односе са Русијом“, задали су им тежак ударац, закључује се у саопштењу.

Данас су Сједињене Америчке Државе објавиле да уводе санкције за шест руских технолошких компанија, као и да протерују десет руских дипломата. Након тога је амбасадор САД у Русији позван у Министарство спољних послова Русије.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com