Србија

САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ: Влада Србије мора одмах да падне због педофилије

Потпредседница Народне странке (НС) Санда Рашковић Ивић изјавила је данас агенцији Бета да би јавни тужилац под хитно морао да покрене истрагу због навода о педофилији у Јагодини у организацији високих државних функционера.

„Ово што је данас обелодањено на конференцији за новинаре Маринике Тепић ја сам чула пре извесног времена, али напросто нисам могла да поверујем у потпуну истинитост тих навода. Али након данашњег јавног иступа човека који је био сведок свих тих баханалија у хотелу у Кончареву, мислим да би јавни тужилац морао да покрене истрагу како би се цела ствар рашчистила до краја“, казала је Рашковић Ивић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На конференцији за новинаре потпредседнице Странке слободе и правде (ССП) Маринике Тепић, објављено је видео сведочење бившег радника хотела у Кончареву код Јагодине, у коме он тврди да је Драган Марковић Палма подводио малолетне девојчице а да су тим журакама присуствовали Ивица Дачић, Александар Антић, власник Кнез петрола и Коперникус телевизије.

„Ако је то тачно, онда ови људи не заслужују не само да буду на најодговорнијим државним функцијама, него не би смели да буду ни на слободи, а Влада Србије би морала да падне у року од 15 минута“, рекла је Рашковић Ивић.

На питање како као психијатар види то да се политичари баве педофилијом, Рашковић Ивић је казала да се у том случају ради о педофилији која је настала из осионости са позиције власти и моћи.

„Педофилија је поремећај нагона који спада у психопатологију. Међутим, тај поремећај не оправдава починиоца дела и не ослобађа га одговорности. Поремећај захтева не само лечење него и судски епилог“, објаснила је Рашковић Ивић.

Потпредседница ССП Мариника Тепић изјавила је данас да су у хотел „Алфа“ у селу Кончарево код Јагодине, као и у преноћишту „Тигар“ у том граду, на журке којима су присуствовали челници власти довођене из Београда девојчице од 15, 16 и 17 година, као и да се „знало да после таквих журки те девојчице остају са њима“.

Тепић је казала да је такве журке организовао лидер Јединствене Србије и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, а да су неким журкама присуствовали и функционери коалиционог партнера Социјалистичке партије Србије (СПС).

Она је на конференцији за новинаре емитовала видео сведочење мушкарца чији је идентитет био заштићен, који је потврдио да је радио за Драгана Марковића Палму, и да је лично видео малолетне девојчице које се доводе на журке у Кончарево и Јагодину.

Он је додао и да му је његова пријатељица – хостеса на таквим журкама, пренела да је једном приликом девојчицу од 15 година довела у собу изнад просторија РТВ Јагодина „у којој је Палма чекао го“, и да је девојчицу оставила у тој соби неко време, иако је она плакала.

Мушкарац чије су сведочење чули новинари је рекао да је присуствовао журкама поред базена на којима је било малолетних девојака и девојчица, које би остајале када већина гостију оде, као и да су биле „заклоњене панелима“, да би пред онима који су остали, међу којима је био и Драган Марковић – Палма, устајале једна по једна и „говориле одакле су дошле, шта воле, шта не воле“.

Он је рекао да је његова пријатељица, која је радила као хостеса на таквим журкама, „побегла из Јагодине“ јер се плашила за свој живот.

Марковић је у међувремену саопштио да су ти наводи лажни и најавио да ће сам отићи у тужилаштво, као и да ће тужити Маринику Тепић.

Извор: Нова