Свет

Ситуација је драматична! АМЕРИЧКА ЕСКАДРИЛА УВЕЖБАВА БРЗО ПРЕМЕШТАЊЕ ТРУПА НА РУСКЕ ГРАНИЦЕ! Ево шта се дешава!

19. априла, Више од 20 ловаца Ф-15 и Ф-16 слетело је у Пољску 19. априла Ове машине учествују у вежбама за пребацивање америчког ваздухопловства на источни бок.

Ове летелице учествују у вежбама за пребацивање америчког ваздухопловства на источни бок.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички борбени авиони изводе вежбе у оквиру концепта „Agile Combat Emploiment“, односно флексибилне употребе снага и средстава за брзо распоређивање у ванредним ситуацијама.

У интервјуу за америчке медије, капетан Ана Исел обавестила је да је обука повезана са циклусом Ваздухопловног одреда. Амерички ловци ће остати у земљи до краја овог месеца.

Вежбе у оквиру Ваздухопловног одреда организују се редовно од 2012. године, али је њихов обим протеклих година много пута проширен и промењен.

После руске агресије на Украјину, величина ротације је повећана, а привремено у 2014. години, спроводила се континуирано. Претходно су у њима учествовали амерички авиони Ф-16 наизменично са „C-130 Hercules„, што је било објашњено могућношћу обуке пољских пилота на летелицама ове врсте, преносе амерички медији.

Тренутна ротација је, међутим, у многим погледима јединствена.

Пре свега, у вежби учествује преко 20 ловачких авиона, што је много више него обично, а такође потичу из различитих јединица и припадају другачијим типовима.

Фотографије које је објавило Министарство националне одбране показују да су у Пољској слетели и вишенаменски авиони „F-15E Strike Eagle“.

Према подацима, у мисији учествује 20 Ф-15 и четири Ф-16.

Затим, Пољска је комбиновала тренутну ротацију Ваздухопловног одреда са вежбом за размештање ваздушних снага на источни бок.

Како је потпуковник Марек Павлак, портпарол Генералне команде оружаних снага, рекао у интервјуу за америчке медије, авиони су распоређени у две базе Krzesini“ и „Łask“, али у наредних недељу дана Варшава ће све летелице пребацити у „Łask“.

Потпуковник Павлак је додао да ће Американци овог пута тренирати са пољским пилотима, користећи уређаје различитих врста, не само Ф-16 већ и МиГ-29 и Су-22.

Концепт агилног борбеног дејства, под којим се вежба одвија, укључује флексибилно размештање америчких ваздухопловних снага и средстава у средиштима операција. Пребацивање је, према томе, релативно краткотрајно, али укључује велики број летелица.

Концепт агилног борбеног дејства такође укључује недавне активности стратешке авијације УСАФ-а, укључујући вежбе бомбардера Б-1Б, као и пуњење горивом у ваздуху или летење над Европом из обе напредне базе у Норвешкој, где су распоређене привремено и директно из Америке.

Овакве акције имају за циљ да припреме америчке снаге да брзо реагују на потенцијалне претње.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс