loading...
Спорт

Ситуација је јако лоша! ПОРАЗИ ЋЕ МУ ДОЋИ ГЛАВЕ! Новак у великом проблему!

Наш најбољи тенисер Новак Ђоковић није на најбољи начин започео сезону на шљаци. Након што је одустао од мастерса у Мајамију, испао у у Монте Карлу, а онда завршио учешће на Сербиа опену у полуфиналу, чини се да Ноле никако не може да пронађе адекватну форму. То га је снашло баш пред велики гренд слем – Ролан Гарос.

Ђоковић је најавио да ће прескочити и мастерс у Мадриду, а загревање пред Отворено првенство Француске биће му нови турнир у главном граду Србије. Међутим, Новак би могао да се сусретне са много проблема. Онај главни јесте губитак првог места на АТП листи.

Ђоковић тренутно има 11.963 поена, а Рафаел Надал који се вратио на другу позицију 9.810. С друге стране Новак брани ного поена на Рафиној територији. Претходне сезоне Новак је играо финале Отвореног првенства Француске и освојио 1200 поена.

Нолетови “проблеми” су ти што брани турнир у Мадриду (1.000) добова, док Рафа брани свега 360. Како је одлучио да не игра, Новак ће остати без 500 бодова, због нових правила АТП. Након Мадрида, слична је ситуација у Риму. У главном граду Италије Србин ће такође бранити титулу у 1.000 бодова, док је Рафа ту у још бољој позицији, па ће бранити само 180.

Дакле, пред сам Ролан Гарос Ђоковић би могао озбиљно да назадује и дозволи Шпанцу да га стигне. Надамо се да се то, ипак, неће десити.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс