Спорт

Ситуација је јако лоша! ПОРАЗИ ЋЕ МУ ДОЋИ ГЛАВЕ! Новак у великом проблему!

Наш најбољи тенисер Новак Ђоковић није на најбољи начин започео сезону на шљаци. Након што је одустао од мастерса у Мајамију, испао у у Монте Карлу, а онда завршио учешће на Сербиа опену у полуфиналу, чини се да Ноле никако не може да пронађе адекватну форму. То га је снашло баш пред велики гренд слем – Ролан Гарос.

Ђоковић је најавио да ће прескочити и мастерс у Мадриду, а загревање пред Отворено првенство Француске биће му нови турнир у главном граду Србије. Међутим, Новак би могао да се сусретне са много проблема. Онај главни јесте губитак првог места на АТП листи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђоковић тренутно има 11.963 поена, а Рафаел Надал који се вратио на другу позицију 9.810. С друге стране Новак брани ного поена на Рафиној територији. Претходне сезоне Новак је играо финале Отвореног првенства Француске и освојио 1200 поена.

Нолетови „проблеми“ су ти што брани турнир у Мадриду (1.000) добова, док Рафа брани свега 360. Како је одлучио да не игра, Новак ће остати без 500 бодова, због нових правила АТП. Након Мадрида, слична је ситуација у Риму. У главном граду Италије Србин ће такође бранити титулу у 1.000 бодова, док је Рафа ту у још бољој позицији, па ће бранити само 180.

Дакле, пред сам Ролан Гарос Ђоковић би могао озбиљно да назадује и дозволи Шпанцу да га стигне. Надамо се да се то, ипак, неће десити.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс