Регион

Скандалозна изјава Милановића: Лажу да је убијено 700.000 људи! “Дара из Јасеновца” је ЛОШ филм

Фото: јутјуб

Хрватски председних Зоран Милановић одао је пошту српским, јеврејским и ромским жртвама у Спомен парку Јасеновац поводом обележавања 76. године пробоја последњих затвореника у овом логору смрти.

– То је био усташки логор, а усташе су Хрвати, а како сам и ја Хрват и председник хрватске државе, не можемо рећи да нас се то не тиче – рекао је Милановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, он је у скандалозној изјави навео да у Јасеновцу није убије 700.000 људи, већ 100.000, а затим рекао да је “Дара из Јасеновца” лош филм!

– Једна страна претерује да је ту убијено 700.000 људи, тиме чине штету истини и српском народу. Истина је да је бројка мања, али једнако страшна. Овде је убијено око 100.000 људи. Гледамо сад и филмове у Београду, који су лоши филмови. Мислим на Дару из Јасеновца, који је неуверљив и лош. Никако на зелену грану с овим местом. Ја нисам донео венац, него ружу и каменчић. Венци врло брзо постану комунални проблем, а не израз пијетета – казао је Милановић.

Комеморација је одржана као и претходних година, осим прошле, у три колоне. Венце су положили најпре премијер Андреј Пленковић и председник парламента Гордан Јандроковић, потом председник Милановић и најзад представници јасеновачких жртава.

Уз Милановића су и бивши председници Стјепан Месић и Иво Јосиповић, као и бивша председница Владе Јадранка Косор.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс, Блиц