Србија

Шокантно! МИЛОВ БРАТ ОД УЈАКА РАДИ У БЕОГРАДУ И ПРИМА 7.500 ЕВРА МЕСЕЧНО! Поред плате, има још и додатне ПРИВИЛЕГИЈЕ!

Максимовића је Црна Гора 2004. поставила за заменика директора SMATSA. Уз плату, добио је и луксузан ауто и картицу. За то време црногорски председник пљује Србију

Председник Црне Горе Мило Ђукановић, који готово свакодневно напада Србију и тражи од грађана Црне Горе отклон од наше земље, удомио је свој брата од ујака Лазу Максимовића на директорску позицију у државној фирми у Београду, где има месечну накнаду од чак 7.500 евра! Максимовић је од 2004, дакле 17 година у континуитету, заменик директора Контроле летења Србије и Црне Горе (SMATSA), где држава Србија имао удео од 92 одсто, а Црна Гора тек осам одсто. Поред астрономске плате, Ђукановићев брат има на располагању и луксузни аутомобил, компанијску картицу за репрезентације…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Разне привилегије

Лазо Максимовић је постављен за заменика директора Контроле летења Србије и Црне Горе на предлог владе Црне Горе 1. марта 2004. и од тада обавља поменуту функцију. Иако је именован на предлог владе Црне Горе, он према прописима тамошње Агенције за спречавање корупције, није јавни функционер и нема законску обавезу да подноси извештај о имовини и приходима. Међутим, Вијести су дошле до података да Ђукановићев брат од ујака има месечну плату у SMATSA чак 7.500 евра.

– Будући да се у SMATSA често дели и такозвана 13. плата, Максимовић је само по основу редовне зараде у протеклих скоро 17 година, колико у име Црне Горе седи у врху профитабилне монополистичке компаније двеју држава, зарадио више од 1,6 милиона евра (ако је све време месечно зарађивао око 7.500 евра) – наводе Вијести, као и да им из ове компаније „нису ни потврдили, али ни демантовали да је Максимовићева плата око 7.500 евра месечно“.

Добро да не вози авион

Максимовић, додају, има на располагању и компанијску платну картицу за репрезентацију, а недавно је добио и нов службени аутомобил – луксузни СУВ „волво XC 60“.

Милан Кнежевић, један од лидера Демократског фронта, каже у разговору за наш лист да је права срећа што Ђукановићев рођак није пожелео и да вози авион:

– Имајући у виду позиционираност клана Ђукановића у Србији, право је чудо да досад нису извели један јуриш на Владу или Председништво како би „усрећили“ Србију као што су то урадили с Црном Гором у ових 30 година. Очигледно да је њима тесно у Црној Гори, јер су све изгустирали, зато им сад Београд дође као десерт пред коначно одредиште – Дубаи. Ипак смо у случају Максимовића имали среће, јер не смем ни да помислим шта би се десило да је којим случајем пожелео да вози авион.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс