Србија

ШОКАНТНО! Министар унутрашњих послова Аустрије има “решење” да илегални мигранти у ЕУ остану на Западном Балкану све док …

Министар унутрашних послова Аустрије Карл Нехамер боравио је у Северној Македонији, што је прва станица његове посете земљама Западног Балкана

Нехамер намерава да промовише свој програм репатријације илегалних миграната, који немају шансе на боравак у земљама ЕУ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нехамер је најпре обишао аустријске полицајце који македонским војницима помажу у обезбеђивању границе код Ђевђелије.

Укупно 15 аустријских полицајаца старионирано је на том прелазу ка Грчкој.

У разговору са македонским полицијским руководством и замеником министра унутрашњих послова Назимом Бушијем Нехамер је понудио још 10 полицајаца који би помагали на државној граници Северне Македоније.

Такође понудио је и један дрон за надзор зелене границе.

“Полицајци дају велики допринос заштити границе и борбу против илегалне миграције у Северној Македонији, а тиме штите и нашу границу”, рекао је Нехамер.

Недељно се, иначе, у том пограничном простору пронађе 300 до 500 илегалаца, а највише међу њима је тренутно Авганистанаца.

Нехамеров план подразумева да се са земљама дуж балканске руте направи план за репатријацију илегалних миграната, који из тих земаља треба да се врате у државе порекла.

Након Македоније, где ће у среду обићи још прелаз према Србији, Нехамер путује у Босну и Херцеговину, а у четвртак долази у посету Београду.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг