Русија

ШОКИРАЛИ СВЕ! Запад ће побеснети! Творци руске вакцине изнели нове информације о овом цепиву!

Шеф Државног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ Александар Гинцбург нада се да ће вакцинација руском вакцином против короне „Спутњик Ве“ (Спутник В) гарантовати доживотни имунитет

„Надам се да ће вакцина деловати не годину, две, него доживотно.

Вакцинисао сам се два пута, па ето, још да поживим пет, десет година, дуже. Како рекох, своја антитела ћу завештати тестаментом потомцима“, рекао је Гинцбург.

Према његовим речима, у оквиру специјалног тестирања особа код којих опадне ниво антитела планирана је поновна вакцинација како би се проверило колико је времена потребно да се поново формира неопходни ниво антитела.

„Ако се код њих антитела буду вратила на ниво који штити за два, три, четири дана, значи да су им се образовале меморијске ћелије, односно након прве вакцинације сачуван је њихов имуни одговор. Та испитивања ћемо спроводити годину, годину и по“, прецизирао је он.

У Русији је масовна вакцинација против вируса корона започела 18. јануара. Руси се углавном вакцинишу првом регистрованом вакцином против короне на свету „Спутњик Ве“ (Спутник В) која је до сад одобрена за хитну употребу у 59 земаља света са укупном популацијом од преко 1,5 милијарду људи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com