Србија

Србе чека пакао! АЛБАНИЈА ТУЖИ СРБИЈУ ЗА ГЕНИОЦИД У ИМЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ! Београд мора да реагује, прљава игра Тиране!

Најава Вјосе Османи да ће тзв. Косово покренути тужбу против Србије „за геноцид у периоду од 1998. до 1999. године на Косову и Метохији“, може бити остварена уз помоћ Албаније, поручио је адвокат Том Гаши

Гаши објашњава да иако (тзв.) Косово није члан Уједињених нација, то неће поколебати косовске лидере у намери да туже Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Има индиција и да Албанија може да поднесе одређену тужбу за геноцид против Србије. То је једина могућност. (Тзв.) Косово је признало више од 115 држава, али с обзиром да је Албанија члан Уједињених нација, она има право да поднесе тужбу у име (тзв.) Косова пред Међународним судом, за злочине за време рата од 1998. до 1999. године – наводи Гаши.

Према његовим речима, сада следи проналажење правних темеља за подношење тужбе. Гаши изражава очекивање да ће одлука суда бити у корист тзв. Косова.

– Сада смо у ситуацији када ће премијер и председница оформити једну екипу правника и адвоката који ће поднети тужбу против Србије. Ово није први пут да се Србија тужи пред Међународним судом правде за злочине почињене на (тзв.) Косову, раније је била тужба Хрватске, Босне и Херцеговине и ово ће бити трећа тужба која ће имати неколико правних препрека, али ће суд решити случај у корист (тзв.) Косова – казао је Гаши.

Он сматра да се „мора доказати кривица Србије“, упркос томе што је прошло више од 20 година, од када су, како каже, почињени злочини.

– Апсолутно нема застарелости за кривична дела за ратне злочине и за геноцид, превише времена је изгубљено, али Међународни суд има право и одговорност да прихвати ову тужбу – закључује Гаши.

 

 

 

 

 

 

Извор: Kosovo Online