Регион

Срби ће побеснети! ЦРНОМ ГОРОМ ВЛАДАЈУ ЗАПАДНЕ АМБАСАДЕ! Кнежевић открио: Ево шта се крије иза Кривокапићеве политике!

ЈЕДАН од лидера ДФ-а Милан Кнежевић каже да је оно што ради Кривокапић само наставак политике Мила Ђукановића и Душка Марковића, од десетоструког признавања такозване државе Косово, потврде одлуке о протеривању амбасадора Србије, па све до нових санкција Русији.

На делу је једно незапамћено слуганство западним амбасадама, сматра Кнежевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све ово што се сада дешава око министра Владимира Лепосавића за нас није ништа ново. Током преговора о саставу нове владе, Дритан Абазовић је јасно рекао да никада неће подржати да Србин буде на челу безбедносног сектора у Црној Гори – каже он.

Он додаје да је решење у разговорима, али и да не треба бежати од избора ако дође до велике политичке кризе.

– Уколико гласовима посланика партија Дритана Абазовића и Мила Ђукановића дође до смене министра Лепосавића, онда више не можемо говорити о влади у овом постојећем саставу.

Шта је циљ ове кампање која се води против Владимира Лепосавића?

– Наш однос према министру Лепосавићу није персоналног карактера. Покушај његове смене је нечија намера да печатира, стигматизује и жигоше српски народ као геноцидан. Ми то никада не можемо и нећемо прихватити. Жалим за свим жртвама грађанског рата на простору СФРЈ, тако и за онима у Сребреници. Сваки злочин има своје име и презиме и сваки злочинац треба да одговора.

Кажете да је ово покушај да се цео народ…

– Да. Неко то жели. Никако се не могу један, двојица, петорица или десеторица људи који су чинили зло- чине подводити под читав народ. Сматрам да у сваком народу има злочинаца, али то никако не значи да је цео народ злочиначки, геноцидни.

Може ли доћи до реконструкције владе и да уместо ове такозване експертске, Црна Гора добије политичку?

– Ово није никаква експертска влада. Ово је влада невладине организације Здравка Кривокапића „Не дамо Црну Гору“ и покрета УРА Дритана Абазовића. У овој и оваквој кризи влада Здравка Кривокапића није спремна да одговори изазовима који су пред нама и сматрам да је неопходан озбиљан разговор, који би резултирао реконструкцијом или формирањем нове владе.

Да ли је ово исти онај Здравко Кривокапић, којег је народ подржао на последњим изборима?

– Здравка Кривокапића предложила је наша Црква, тврдећи да ће он чврсто стајати на одбрани наших националних, идеолошких и духовних основа. Оно што се дешава након његовог постављења за премијера је само наставак једне спољне политике претходног режима Мила Ђукановића и Душка Марковића, од десетоструког признавања такозване државе Косово, потврде одлуке о протеривању амбасадора Србије, па све до нових санкција Русији. На делу је једно незапамћено слуганство западним амбасадама, које буквално воде Црну Гору.

Замерате и то што је Кривокапић сачувао многе кадрове Мила Ђукановића, неке наново именовао.

– У овом тренутку се у влади Здравка Кривокапића налази троје министара који су на последњим изборима гласали за ДПС. Главни преговарач са ЕУ је Зорка Кордић, саветница Душка Марковића и особа која је писала изборне програме ДПС-а. Директор Управе за кадрове је извесна Јована Нишавић, проверени кадар ДПС-а. Шефи ца кабинета Здравка Кривокапића је проверени кадар ДПС-а. По дубини бисмо могли да нађемо на десетине и десетине кадрова странке Мила Ђукановића.

Када све то чујемо, стиче се утисак да је Ђукановић данас јачи него лани?

– Ђукановић данас није јачи, али јесте хомогенији захваљујући потезима Кривокапића којима он демонстрира своју немоћ и неспремност да дође до демонтаже наслеђа претходног режима. Кривокапић очигледно нема спремност да отпочне демонтажу Ђукановићевих кадрова и да на тај начин стабилизује и извршну власт и однос између њега и парламентарне већине која га подржава.

Плаши ли се ДФ нових избора или их жели?

– Ми смо сутра спремни за нове изборе. Једини смо политички субјекат који има јасне, прецизне и чврсте ставове о сваком друштвено-политичком проблему и питању и ако треба да идемо на изборе, а не видим разлоге зашто бисмо то радили јер је лако превазићи ову кризу, ми смо спремни и верујте да ће наш резултат, после свега овога што се издешавало, бити још бољи. Ако је решење у реконструкцији, ту смо. Уцене, претње, идеолошко преваспитавање ДФ-а не долази у обзир, а то су схватили много већи противници и играчи, не само овде него и на глобалном нивоу, када су покушали да то спроведу над нама.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс