Србија

СРЂАН У НЕВЕРИЦИ: Вучић убедио Предојевића да није било избора 2020. године (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас врло убедљиво, гостујући на ТВ Пинк, да када је држава прошле године давала грађанима по 100 евра то није било у сврху изборне кампање, јер, замислите, избора није ни било, на шта је водитељ Срђан Предојевић збуњено заћутао.

Наиме, Предојевић је констатовао да се у јавности говори да чим Вучић почне да дели “евре и витамине”, односно неку помоћ то значи да спрема неко изненађење и да ће можда већ на јесен да распише неке изборе, алудирајући на најновију поделу пакета са витаминима пензионерима и новчане помоћи запосленима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Предојевић га је упитао да ли је он заиста у предизборној кампањи и да ли све ово што ради, ради у том циљу.

“Говорили су и прошле године када смо давали оне хеликоптер паре од по 100 евра сваком становнику Србије. Јесу ли рекли – биће избори? Је л’ тако било, Срђане? Па, је л’ тако било?”, упитао га је Вучић, на шта је Предојевић збуњено одговорио “Па јесте тако било”.

А председник га је одмах потом питао:

“Па, јесу ли били неки избори”, што је водитељ прећутао, да ли збуњен или из страха да противречи председнику.

Подсетимо, ванредно стање укинуто је 6. маја, а пријава за једнократну помоћ од 100 евра за све пунолетне грађане почела је 15. маја и трајала је до 5. јуна. Парламентарни избори, који су првобитно били заказани за 26. април, одложени су због ситуације са коронавирусом за 21. јун, на којима је СНС освојила 60,65% гласова односно 188 од 250 мандата.

Снимак на којем Вучић заборавља шта се догодило пре мање од годину дана кренуо је да се шири друштвеним мрежама, а већини је највише засметало ћутање водитеља режимске телевизије.

“Вучић је овде у праву: у 2020. години није било никаквих избора. Били су некакви листићи, кутије, комисије, неки потписи за нека шатро кандидате, па замлате у клупама – цео један маскенбал! Али не и избори”

Огласила се и Демократска странка са ставом да “коначно чујемо и једну истину од Вучића”.

Извор: Нова