Регион

Стравично! ДУШКО КНЕЖЕВИЋ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ ЗАКУЛИСНИХ РАДЊИ У ЦГ И ОТКРИО ЗАШТО МИЛО УПИРЕ ПРСТОМ У СРБИЈУ! Ево шта се крије иза свега!

Мило Ђукановић и његова партија су претња демократији и имплементацији нове власти, тако да ћемо и даље слушати његове нападе на Србију који тиме покушава да заштити себе и своју имовину, казао је бизнисмен Душко Кнежевић Српском радију Чикаго

Како је истакао, Ђукановић покушава друге да окриви за оно што се десило, а ни након 30 година власти не схвата да је његово време прошло и да нема шта да тражи у Црној Гори.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Попут онога када је правио отклон од Слободана Милошевића, да је Србија опасност за Црну Гору, исту ту политику реторику користи сада. Покушава да консолидује своје редове и да упери прстом у Србију, да је она главни кривац за све што се дешава у Црној Гори. Да су Србија и СПЦ ти који воде великосрпску политику у Црној Гори и нормално је да је Ђукановић на том фону сад, јер није њему много остало из реперотоара да би одбранио себе. Он одлично зна своју улогу у Сребреници, па се плаши судбине Тачија да га само једном не позову у Хаг јер би то био најлакши начин да се политички елиминише”, казао је Кнежевић.

Аман ризортс Ђукановићева инвестиција

Према ријечима Кнежевића, када говори да ће се Аман ризортс повући из Црне Горе, Ђукановић не говори у име инвеститора него у своје лично име,

“Аман је његова инвестиција. Ови људи што су као инвеститори они су само ту фиктивно да би заштитили имовину Ђукановића. Он брани своје интересе, њему истиче време како се завршава његов мандат и како му се ближи крај”, нагласио је Кнежевић.

Како је навео, претпоставља се да Ђукановић са својом породицом има око милијарду евра имовине.

“Отприлике се зна ко су људи који држе паре за њега, то су ови што држе имовину по Црној Гори. Сад се он плаши да ће ти људи да изађу са тржишта у Црној Гори. Међутим неки од великих инвеститора који су блиски Ђукановићу су ме контактирали да ли може да се заштити њихова имовина јер не би да иду у исти чамац са Ђукановићем. Тако да не знам колико је добро што толико кукумаче да ће инвеститори да напусте, уколико се не плаши за свој дио инвестиција у тим пројектима”, оценио је Кнежевић.

Истакао је и да Грандовски клан који води први сарадник Милан Роћен стоји иза протеста комита.

“Интересантно је да медији који су уз Ђукановића све ове протесте комита представљају и као борбу за слободну Црну Гору. Међутим, ти су протести агресивни и на ивици сукоба. Иза свега овог стоји Грандовски клан, а иза свега стоје Зоран Лазовић и Веселин Вељовић, како би дизали тензије и како би се показало да ова власт није способна да води Црну Гору”, тврди Кнежевић.

Кривокапић издао своју листу, диви се Ђукановићу

Кнежевић је истакао да је Здравко Кривокапић прелетач који је издао листу коју је предводио, а да постоје сумње да преко неких људи сарађује са Ђукановићем.

“Погледајте само како се он одушевљава кад се сретне са Милом Ђукановићем и како се смеје кад нешто каже. Медојевић је у праву кад каже да нешто мора да се уради са новом Владом и мора да се политичка воља бирача испоштује”, поручио је он.

Кнежевић је оценио да ће овде бити још доста политичке трговине, јер није завршено формирање власти у Никшићу, а имамо и изборе у Херцег Новом.

“Свако од њих калкулише да не би повукао неки потез, имамо и смену министра Лепосавића коју тражи премијер. Иако је рекао да су апостоли заштћени и нико не сме да их дира, он први кида главу једном од својих апостола. Треба сачекати како ће се одвијати ствари, сигурно ће бити неке драстичне промене”, уверен је он

Аутопут омча око врата Црној Гори
“Сматрам да ће овде геополитика да одигра своје, јер кад кредит дође на наплату, кад Црна Гора не буде могла да враћа дугове, онда кредитни рејтинг јако пада. Тако да је ово једна опасна игра која може да се деси, неће бити лако министру финансија и Влади да се изборе са тим. Да ли ће се радити о неком репрограму, или се помиње заједнички пакет са Србијом, да би Србија могла да преузме тај кредит да заврши аутопут, јер ће Србија врло брзо доћи до границе са Црном Гором, а тај пут би био промашена инестиција ако се не би продужио до границе са Србијом”, навео је Кнежевић.

Он је додао да аутопут раде компаније повезане са Ђукановићем и криминалним кланом Гранда који је, истиче он, био подизвођач на овом пројекту.

“Добили су ослобађање од царина и ПДВ-а и неограничено коришћење ресурса, тј. екпоатацију камена и шљунка, чак су из Таре која је заштићена извлачили песак кад је ЕУ реаговала”, подсетио је он.

Уверен је да са оваквим Тужилаштвом немогуће урадити било шта.

“Део ДПС се показује као странка која је зашла у криминал, ни ова власт нема снаге да се одупре ономе што ради сива економија Црној Гори”, додао је он.

Осврнуо се и на Ђукановићеве наводе да би правио савезе са Демократама.

“Снила баба што јој мило било. За Фронт би било добро јер народ би схватио о каквој се превари ради и брутално би казнио Демократе и Ђукановића. Спас за Црну Гору би било да Ђукановић оде са власти и да се мамут комунистички ДПС подели на неколико партија”, додао је он.

Кнежевић је истакао и да се нова власт мора више бавити економијом и припремом сезоне.

“Од важности је да ова сезона буде боља од претходне и да национална авиокомпанија почне да функционише”, истакао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/борба.ме