Свет

СТРАВИЧНО УПОЗОРЕЊЕ! Украјина поручила: Са НАТО се припремамо за рат са Русијом! Ево шта следи!

Представник Украјине у трилатералној контакт-групи за Донбас Алексеј Арестович изјавио је да су војне вежбе НАТО-а „Defender Europe 2021“ неопходне како би се увежбао сценарио рата са Русијом.

– Почеле су велике војне вежбе НАТО под називом „Defender Europe 2021“ што у преводу значи ‘заштити Европу’. Њихов смисао је да се у водама од Балтичког до Црног мора увежбава, па будимо отворени, рат са Русијом, тема оружане конфронтације са Русијом – рекао је дипломата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Алијанса је већ започела концентрисање и пребацивање снага, као и организацију логистичких питања.

– Главни фокус су Балкан и Крим и све што је северније од Крима. То су отворени извори, то нико не крије – додао је Арестович.

НАТО ће у мају и јуну одржати највеће војне маневре од времена хладног рата – „Defender Europe 2021“. Планирано је да се увежбавају одбрамбене и офанзивне акције у источној Европи и у балтичким земљама. Активно ће бити укључене Грузија, Молдавија и Украјина.

Подсетимо, данас је одржан први телефонски разговор председника Сједињених Америчких Држава Џоа Бајдена и његовог украјинског колеге Владимира Зеленског током кога је амерички лидер потврдио да подржава суверенитет и територијални интегритет Украјине пред „руском агресијом која се наставља“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс/rs.sputniknews.com