Србија

СВЕТ У СТРАХУ! Украјински генерал открио шта ће бити приоритет Москве ако почне рат: Ово су главне МЕТЕ!

Из Москве су више пута нагласили да немају агресивне намере према другим државама

Генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос набројао је градове који ће бити главне мете за руску војску у случају напада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовом мишљењу, у случају сукоба Москве и Кијева, приоритет за Русе ће бити заузимање Одесе, Николајева, Мариупоља, Мелитопоља, Запорожја и Харкова.

Покушаће да поткопају ситуацију у земљи – уверен је генерал.

Према Кривоносу, ови градови су важни за Русију зато што поседују развијену инфраструктуру аеродрома за слетање авиона и хеликоптера.

Према другом сценарију, генерал сматра да ће Русија “везати” украјинске снаге у Донбасу, како би потом ударили на небрањене делове фронта – у Харковску, Черниговску и Сумску област.

– Постоји много опција, нећемо бити у стању да покријемо територију велике земље коју треба да бранимо. Морамо бити спремни на све, и да не паничимо – резимирао је.

Из Москве су више пута нагласили да немају агресивне намере према другим државама.

Истовремено, прес-секретар руског председника Дмитриј Песков приметио је да се Украјина претвара у потенцијално “експлозивну” територију. Према његовим речима, било која држава са нестабилним регионом на својим границама мора предузети потребне мере како би осигурала сопствену безбедност. Он је појаснио да Русија није претила и не прети ниједној земљи на свету.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс, Новости