Србија

ТАЈНИ ПОЗИВИ ИЗ ЦЗ: Вељин клан телефоном из ћелије ПРЕТИ, ЧИСТИ ДОКАЗЕ И РЕКЕТИРА!

Проналазак мобилног Марка Миљковића, другог човека криминалне организације, у ЦЗ показао како су уцењивали познате попут Тамаре Ђурић, Јелене Крунић, Радета Петровића, Кимија…

Мобилни телефон величине упаљача који су стражари пронашли у Централном затвору, у ћелији Марка Миљковића, десне руке Вељка Беливука, биће послат на вештачење како би се утврдило да ли су с њега упућиване претње сведоцима, наводним дужницима, вођама другим навијачких фракција, али и јавним личностима!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Миљковић је, подсетимо, у притвору од 4. фебруара, када је ухапшен с Беливуком, званим Веља Невоља, као организатор злогласне криминалне групе која је осумњичена за убиства, отмице, прање пара и трговину дрогом!

Мења боју гласа

– Проверава се када је телефон унет у Централни затвор и на који начин, као и колико дуго га је Миљковић користио. Посебно ће бити интересантно да се утврди кога је све са овог телефона позивао. Сумња се да је Миљковић и иза решетака управљао кланом, чистио доказе, рекетирао, уцењивао и застрашивао људе, давао инструкције члановима који нису ухапшени, добијао информације шта се дешава напољу – каже саговорник Курира.

Извор Курира открива да се проверава и да ли су претње стигле с телефона који је пронађен у притворској ћелији.

– Регистрован је сигнал телефона из ћелије јер у затвору постоје локатори и извршен је ванредни претрес. Мини-телефон откривен је у флаши пуној соли, која је Миљковићу служила као импровизовани тег. Овај телефон кошта око 2.000 динара и пуни се каблом преко ЛЦД телевизора. На њему је тешко куцати поруке, али није немогуће. Још једна специфичност овог телефона јесте да има опцију да мења боју гласа – објашњава наш саговорник и додаје да код ухапшених чланова овог клана нису пронађени телефони у ћелијама.

Подсетимо, како је Курир недавно објавио, после хапшења обе групе њени чланови наставили су да прете и застрашују иако су ухапшени. Велики број порука, али и телефонских разговора у којима су позивали људе да Вељи врате дугове, али и да му не окрећу леђа објављиван је преко Инстаграма. Бивша учесница ријалитија Јелена Крунић је претње пријавила полицији.

– Наводно, од ње су захтевали да се извини Беливуку и повуче своје изјаве у којима га је називала „Вељицом Невољицом пи****ом“ – подсећа саговорник Курира.

На удару је била и старлета Тамара Ђурић, којој су поручили да врати Беливуку дуг од 200 евра.

Извор: Курир