Регион

ТРАГЕДИЈА! Позната новинарка погинула у тешкој несрећи: Имала је само 38 година (ФОТО)

Велика трагедија потресла је регион

Борка Будић (38), дугогодишња новинарка бројних медија у Републици Српској, коју читаоци памте и као талентовану шармантну блогерку, погинула је у планинарској несрећи у Словенији. Тужна вест шокирала је новинарску заједницу у Српској и бројне Боркине пријатеље широм Балкана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је написала на свом блогу, од скоро десет година рада у бањалучким редакцијама, остао јој је „само“ надимак Б.Б. и велика љубав према писаној речи.

Недавно се у њеном срцу родила још једна велика љубав, љубав према планинама и планинарењу.

Није стигла да освоји све „дватисочаке“, како Словенци зову планине више од 2.000 метара висине. Није дала судбина.

Недавно је, на први дан пролећа, објавила блог „Планине ме зову, морам ићи“. И отишла је, нажалост…

Вредна, окретна, хитра, пуна оптимизма, наша Борка је била радозналог, отвореног духа, увијек спремна за изазов.

Изабрала је новинарски позив, завршила студије новинарства, а потом се бацила на посао, са енергијом и посвећеношћу каква се, чак и у новинарској бранши, ретко среће.

У десет година новинарског стажа, најдуже је радила у дневним новинама „Фокус“ и „ЕуроБлиц“. Више од пет година била је дио „ЕуроБлиц“ тима. А онда је одлучила да окрене лист и промени све: професију, град, државу, начин живота. Отишла је у Словенију, у потрази за бољим животом и новим искуствима.

– Прво сам покушала да мењам свет, а онда сам схватила да, пре свега, морам да променим себе. Негде на интернету сам прочитала да за почетак, треба да изађеш из неке своје комфор зоне, па сам спаковала кофере и отишла у другу државу – из Босне и Херцеговине у Словенију. Схватила сам да је људима данас у ствари најбитније да буду лепи, те сам упловила у козметичке воде, написала је Борка на свом блогу.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🅑.🅑. (@borka_budic)

У Љубљани је вредно радила, учила нови занат, стекла нове пријатеље, не заборављајући старе другаре и свој завичај. У Словенији се заљубила у планинарење. Али, остала је и стара љубав према писању. Неизлечива је то „болест“, знају то сви истински новинари и новинарке.

И тако је бањалучка новинарка постала љубљанска ББлогерка.

-Кунем се, покушавала сам да игноришем порив за пискарањем, али без успјеха. Посљедица је овај блог који је настао скоро преко ноћи. ББлогерка је затворила очи и само ускочила у свет блоговања. Њена идеја водиља је да доноси најновије вести и приче из свакодневног живота. Да пише о својим и искуствима других у дијаспори, са освртом на дешавања у земљи из које смо отишли. Званично и незванично. Озбиљно и опуштено. О себи, људима и догађајима, писала је Борка.

Радо је долазила кући, без ње нису могла проћи славља и лепи догађаји у Бањалуци.

Очекивали смо да ћемо је видети и овог пролећа, како насмијана, широм отворених очију и руку спремних на загрљај, корача Господском.

Али, судбина није дала.

Извор: Новости/srbijadanas.com