Србија

Трагедија! УМРЛА СРПСКА ГЛУМИЦА! Сећамо је се из СРЕЋНИХ ЉУДИ И СЕЛО ГОРИ, БАБА СЕ ЧЕШЉА!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Глумица Славица Радуловић (57), дугогодишња чланица ансамбла Књажевско-српског театра у Крагујевцу, преминула је 24. априла у Новом Саду, саопштио је тај театар.

Славица Радуловић рођена је у Куману код Новог Бечеја 1964. године. Дипломирала је глуму 1987. на Академији драмских уметности у Новом Саду у класи професора Петра Банићевића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Први стални глумачки ангажман имала је у Казалишту „Марин Држић“ у Дубровнику, потом у Народном позоришту у Нишу, а од 1990. године је чланица ансамбла Књажевско-српског театра у Крагујевцу.

На сцени крагујевачког театра одиграла је више од 30 улога. Дебитовала је у представи „1968“, а међу најзначајније и најзапаженије убрајају се улоге Јуце у представи „Кир Јања“, Регане у „Краљу Лиру“, Лепе Кате у „Ружичњаку“…

Радуловићева је и режирала и на сцену крагујевачког театра поставила је представе „Гуска на месецу“ Стевана Пешића и монодраму „Дезмонд“ Џона Мортимера.

За свој рад вишеструко је награђивана, између осталог на Позоришним сусретима „Јоаким Вујић“ а понела је и годишњу награду Књажевско-српског театра.

На позив Председника државе Литваније и Светског удружења есперантиста из Ротердама, као једини представник своје земље на Светском конгресу есперантиста у Вилњусу у Литванији 2005. године одиграла је представу „Како убити своју супругу“ на есперанту.

Играла је и на телевизији, остваривши роле у серијама „Срећни људи“, „Село гори а баба се чешља“ и „Мој рођак са села“.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Еспресо/Нова