Србија

ТРАГИЧАН КРАЈ ПОТРАГЕ: Пронађено тело дечака (4)

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Потрага за четворогодишњим Е. К., за којег се сумњало да се утопио у реци Неретви заједно са својим оцем А. К, трагично је завршена.

Дечаково тело, како је потврђено Авазу из Спасилачке службе, пронађено је на локалитету испод Авијатичарског моста у Мостару. Тело је пронађено на два километра низводно од места проналаска аутомобила, којим су, под потпуно нејасним околностима, страдали он и његов отац.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тимови у кајак чамцима детаљно су претражили део уз обале реке у дужини од 1,5 километра, од јеста проналаска аутомобила до Авијатичарског моста, а у детаљну потрагу у кориту реке Неретве, поготово, уз десну обалу су били укључени рониоци.

Они су дан раније прегледали возило, у којем је пронађено тело А. К. и подручје у близини аутомобила у кругу од 50 метара. У потрагу су се укључили и рафтериски тимови из Коњица.

У потрагу су били укључени припадници ГСС у БиХ.

Сви они који су се нашли на лицу места били су потресени. Посебно потресени су били чланови Спортско-рекреацијског клуба (СРК) „Неретва“ из Коњица који су и уочили тело дечачића које је уз обалу у густом шибљу плутало на води.

– Ми смо се синоћ договорили с нашим колегама из ИСС и након што су они претражили горњи део, ми смо одлучили да се чамцима спустимо испод моста. Одредили смо десну обалу као циљну да претражимо и прилично смо брзо и пронашли тело унесрећеног… Ипак, ради се о детету и не могу… Не могу превише ништа рећи – био је потресен Елдин Гакић , председник СРК „Неретва“.

Нестанак А. К. у суботу је пријавила његова супруга Д. К. која је полицији рекла да се он, према последњим информацијама, заједно са њиховим сином, удаљио у петак у 18 часова из из њиховог угоститељског објекта у насељу Колонија-Родоч. За сада нема никаквих информација о томе како је аутомобил завршио у Неретви.

Обдукција ће, највероватније, бити обављена сутра.

Извор: Блиц