Православље

Туга! ПОТРЕСНИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД БРУСА: Малишан (5) хтео да гледа рибе па упао у воду, цело село га ОПЛАКУЈЕ!

Дечак Д. С. (5) из Велике Грабовнице код Бруса се, према причи рођака, утопио у малом рибњаку који припада комшијама и удаљен је око 100-ак метара,

Претходно је више пута покушавао да дође до малог базена са рибама, иако није имао обичај да се раније игра тамо. У Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу потврђено је да истражују све околности које су довеле до страшне несреће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Стварно колико се зна није раније одлазио до тог рибњака, а тог дана више пута је покушао да отрчи, дете као дете, хтело је вероватно да гледа рибе и да се поигра. Да би га спречили да и даље покушава, породица је привезала канапом капију, али вероватно да је, како се сумња, дете успело да се провуче испод – причају рођаци породице.

Познаник породице је први схватио шта се дешава, скочио је у воду, али већ је све било касно, дечаку није било спаса, испричао је незванично извор.

– Дечака су одвезли у Хитну помоћ,али ту су могли само да констатују најгоре, да више није жив – каже незванично извор из села.

Претпоставља се да је малишан хтео да гледа рибе и да је тако, случајно, упао у рибњак.

На жалост, све је било касно када је нађен. Уместо да се радују најсрећнијем хришћанском празнику, Васкрсу, породица чека налазе обдукције.

Родитељи Д.С., отац С.С. и мајка И.С. су очајни. Живе дуго у складном и срећном браку, имају још једног, млађег сина. У заједници живе и баба и деда. Отац, према сазнањима ради као аутомеханичар у сервису у суседном Александровцу. О трагедији која је погодила цео бруски крај пише се на друштвеним мрежама. Објављују се потресне поруке.

Дечак се, причају у селу,редовно играо у дворишту. У домаћинству је живело са родитељима,који осим Д.С,имају и још једно, млађе дете, а ту живе и баба и деда.Сложна породица се припремал да обележи Васкршње празнике.

– Нека га анђели чувају, искрено саучешће, каква туга велика – само су неке од бројних порука које су преплавиле друштвене мреже.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Новости