Србија

ТУЖНА ВЕСТ! ИЗНЕНАДА ПРЕМИНУО НАШ ПОЗНАТИ ГЛУМАЦ: Имао је само 40 година (ФОТО)

Фото: pixabay.com

Глумац Дамјан Диклић (40) преминуо је данас, а тужну вест објавила је списатељица Биљана Србљановић која се опростила од њега.

– Изненада нас је напустио Дамјан Диклић (40), глумац, полиглота, светски путник, познавалац и љубитељ опере и класичне музике, креативно биће, добар и веран друг. Дамјан је играо мноштво улога на француском и српском језику, течно је говорио македонски. Успех је, између осталог, остварио и у улогама у представи „Јоуе данс Цомплицитéс“ коју је, пуне четири године, играо у Белгији и Француској и на турнејама у Италији и Србији, као и у представи „Београдска трилогија“ Театра лево у Београду. Дамјан је био духовит и нежан, паметан и својеглав, самосталан, авантуриста, уметник посебне врсте. Његовим прераним одласком изгубили смо искреног, храброг човека, кога нећемо заборавити. Тугујемо данас сви уз Ану, Бацка и Јану, уз целу породицу у Француској, Србији и Македонији, уз његове пријатеље и поштоваоце, као људи који смо имали срећу да нам Даки дотакне живот. Видимо се, лепи друже наш – написала је она на свом Фејбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Iznenada nas je napustio Damjan Diklić (40), glumac, poliglota, svetski putnik, poznavalac i ljubitelj opere i klasične…

Posted by Biljana Keller on Среда, 21. април 2021.

Извор: Блиц