Србија

Ударна вест! ХИТНО САОПШТЕЊЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ Завршена истрага у четири града! Ево шта се дешава!

Вакцинација даје резултате, показује истраживање тима премијерке Србије Ане Брнабић на два пара градова са различитим процентом вакцинисаних, које показује да број новозаражених у градовима с мањим процентом имунизованих расте, док у парњацима у којима је вакцинисан већи број људи стагнира.

Из истраживања које је спроведено у Бору и Зајечару, односно Смедереву и Пожаревцу, види се да су криве почеле да се раздвајају када је епидемија почела да се захуктава, а имунизације да показује ефекте, што је, како истичу из владе, знак да вакцина „ради“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је објашњено из Владе Србије, анализе су паралелно спроведене од друге половине јануара када је почела масовна вакцинација у Србији за градове који су географски и демографски слични и који су близу један другом.

Анализа је показала да је у Бору, где је вакцинисано осам одсто мање људи, у фебруару је било упола мање заражених него у Зајечару, али је у марту број новозаражених у Бору драстично почео да расте, док је у Зајечару стагнирао, што се, како истичу, може приписати само вакцинацији.

У Бору је вакцинисано 17,2 одсто пунолетних грађана, а у Зајечару 25,1 одсто, а како наводе из владе, та разлика од осам процената довољна је да се повуку паралеле.

Када је реч о другом пару градова, у Пожаревцу и Смедереву су у фебруару криве практично биле преклопљене, а почеле су да се раздвајају када је почела да се појачава епидемија, али и ефекти вакцинације.

У Смедереву је вакцинисано 18,9 одсто грађана, док је вакцину у Пожаревцу примило њих 25,6 одсто.

Од почетка марта, када почињу да се уочавају ефекти вакцинације, у Пожаревцу број новозаражених расте за 50 одсто, а у Смедереву за 200 одсто, кажу из владе.

Проценат вакцинисаних се у Србији креће између 15 и 30 одсто.

Према подацима владе, до јуче у 15 сати у Србији су до сада дате 2.521.863 дозе вакцина против корона вируса, а 1.063.559 особа примило је и другу дозу.

Грађани Србије вакцинисани су руским Спутњиком В, кинеским Синофармом, вакцином које су развиле америчка компанија Фајзер и немачки Бионтек, као и вакцином британско-шведске компаније Астразенека и Универзитета у Оксфорду.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг