Србија

Ударна вест! НОВА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Струка заседа данас у 16 сати! Огласила се премијерка и открила шта можемо да очекујемо!

Нова седница Кризног штаба биће одржана данас у 16 сати у Палати Србија.

Претходних дана највише се причало о могућности да се отворе баште ресторана и кафића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према сазнањима београдских медија, о томе постоји оквирна сагласност у Кризном штабу, али нема договора на који би начин рад башти био омогућен, а камоли о отварању унутрашњег дела угоститељских објеката.

Како ствари сада стоје, економски део Кризног штаба залаже се за потпуно отварање угоститељских објеката, и унутрашњег дела и башти. Овај део штаба сматра да рад башти треба дозволити без нарочитих ограничења, унутар објеката да столови буду удаљени један и по метар, а да може да седи највише по двоје.

Медицински део штаба, међутим, процењује да је отварање унутрашњости кафића и ресторана недопустиво, а да би могао бити дозвољен рад башти под посебним условима – раздаљина столова, лимитиран број гостију и обавезно ношење маски, осим када се конзумира поручено.

Председница Владе Србије Ана Брнабић потврдила је да је данас нова седница Кризног штаба у 16 сати и навела да ће се претходно састати са стручним делом тог тела како би се размотрило колико је могуће попуштање мера.

Она је на ТВ Пинк рекла да се види стагнација, чак и благи пад новозарежених у Београду, где је и највише вакцинисаних грађана.

– Обратићемо се јавности након седнице Кризног штаба. Саслушаћу лекаре и видећемо да покусамо да нађемо неки баланс – рекла је Брнабићева.

Трудићемо се, каже, да још мало релаксирамо мере, које су сада међу блажима у односу на земље Европе, али да ће се водити рачуна да наставимо са резултатима јер, и ако су велики бројеви новозаражених, доста су добри.

– Видимо стагнацију, чак благи пад, али то не смемо да угрозимо – нагласила је Брнабић.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/ С.Сламниг