Србија

УДАРНО! УХАПШЕН ОРГАНИЗАТОР ГЕНЕРАЛНОГ ШТРАЈКА СРЂАН ЖУНИЋ: Народ се диже да га брани (ВИДЕО)

Срђан Жунић из Уједињеног народа Србије, један од организатора Генералног штрајка у Београду заказаног за петак, ухапшен је у четвртак увече.

Он се, према наводима његових колега, налази у згради СИВ-а где МУП има просторије. Непознат је разлог лишавања слободе, али му је омогућено да контактира супругу и рекао да не зна зашто је ухапшен, а супруга је рекла да је узнемирен, преноси Стефан Цветковић који се налазе испред СИВ-а да му да подршку и позива народ да дође и такође подржи Срђана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стефан емитује видео на ФБ страници Белоцркванске новости.

Подсећамо, Генерални штрајк је заказан у петак у 9 ујутру, иако је пријављен као протест по закону.

Режимски медији су „открили“ разлог хапшења: По налогу Тужилаштва за борбу против високотехнолошког криминала у Београду, припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, ухапсили су Срђан. З. (40) због постојања основа сумње да је учинио кривично дело позивање на насилну промену уставног уређења?!

Према наводима Курира, Срђану је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Исти медиј наводи да је он наводно на ФБ страници позивао грађане да на јавно окупљање у петак у Београду понесу моторне тестере, механизацију и оруђе и показао флаше са бензином за које се сумња да су молотовљеви коктели.

Срђанове колеге испред СИВ-а су истакле да то није тачно, да Срђан никада није позивао на насилну промену уставног поретка ни на насиље, већ да је само рекао народу да понесе пољопривредни алат са собом за случај да их нападну Вучићевих навијачи као што се десило на јулским протестима.

Они су такође позвали народ да дође у петак испред Скупштине на заказани Генерални штрајк и да неће бити одлагања, упркос хапшењу Срђана Жунића.

Срђанови саборци позивају народ да дође испред зграде СИВ-а, како би извршили притисак и пружили подршку Жунићу.

9 POLICIJSKA STANICA KOD OPSTINE NOVI BEOGRAD.

DODJITE….

Posted by UnS-Ujedinjeni narod Srbije on Четвртак, 22. април 2021.

 

У коментарима на страници Уједињени народ Србије је видљив бес присталица, а према неким наводима одређене групе народа су већ кренуле из Чачка и Крагујевца.

Адвокат Милан Босика који је прискочио у помоћ Срђану Жунићу се огласио након што је изашао из зграде СИВ-а, рекавши да је ово очигледна злоупотреба положаја, те да се режим уплашио Генералног штрајка.

Он ће убрзо поднети жалбу, на коју мора да добије одговор у року од четири сата, тако да би Жунић могао бити ослобођен до 10 сати.

Босика наводи да је ово угрожавање слободе говора и грубо кршење Устава, а циљ је застрашивање народа.

Извор: Србија јавља/Србин.инфо