Србија

Ударно! УХАПШЕН СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ! Политичар пао у руке полиције!

Сергеј Трифуновић, глумац и бивши председник Покрета слободних грађана, ухапшен је 17. априла у насељу Горњи Степош у Крушевцу јер је возио аутомобил под дејством марихуане!

Како Ало преноси, њега је саобраћајна полиција зауставила око 12.30 часова на путу Крушевац-Равни.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Глумац је претходно био на Копаонику са својим пријатељима. У повратку с планине, полиција је током редовне контроле саобраћаја зауставила његов аутомобил. Том приликом полицајци су одлучили да га подвргну тесту на дрогу. Десет минута касније, уређај је показао да Трифуновић у организму има tetrahidrokanabinol (THC) – психоактивну супстанцу која се налази у индијској конопљи, односно марихуани, због чега је одмах приведен у станицу – наводи извор.

Глумцу је одређено задржавање до 12 часова, што је уобичајена процедура када се установи да је возач дрогиран.

Иначе, ово није први пут да Трифуновић крши закон у саобраћају. Велика прашина подигла се 13. јануара прошле године на Новом Београду, када се у вечерњим часовима, наводно под утицајем кокаина, својим аутомобилом закуцао у аутобус Јавног градског превоза, а потом побегао. Како су медији тада писали, он се после удеса правдао да је отишао јер је „морао да отвори врата мајсторима и да нахрани мачке“. Неколико сати после инцидента, сам се пријавио полицији, не кријући да је користио дрогу.

Међутим, ту није био крај. Непуних месец дана касније, Трифуновић је својим џипом „ауди Q2“ поново изазвао саобраћајну несрећу на ауто-путу за Нови Сад, када се брзином од 150 километара на сат закуцао у „фијат стило“ којим је управљао Срђан С. (44), а који је због повреда завршио у болници. Несрећни човек је касније изјавио за медије да је чудом преживео судар.

Прети му 30 дана робије или 40.000 динара из џепа

Како Ало преноси Сергеју Трифуновићу за ово кривично дело прети новчана казна од 20.000 до 40.000 динара или затворска казна до 30 дана.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс