Србија

УХАПШЕН И ДР АЛЕК РАЧИЋ: Народ се скупио, полиција експресно реаговала (ВИДЕО)

Неколико стотина грађана који су се самоиницијативно окупили испред Председништва, прошетало је централним градским улицама, а затим окупљање завршили испред Народне скупштине. Они су се окупили поводом хапшења др Јоване Стојковић, али и поводом хапшења др Алека Рачића.

Недуго после најаве да ће људи кренути ка станици у 29. новембра да траже ослобођађање Рачића, полиција је угледног српског лекара пустила на слободу. Претходно, око 18 часова, на слободу је пуштена у др Јована Стојковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поводом све бруталније корона диктатуре и данашњих хапшења, која су у рангу са прогоном неистомишљеника у нацистичком режиму тридесетих година прошлог века у Немачкој, за суботу у 17 часова на Тргу републике заказан је велики народни скуп, на којем ће, како се очекује, бити много више људи него што је то био случај на претходном протесту, када је на улице Београда изашло 20.000 душа.

Очекује се долазак и представника бројних предузећа и угоститеља, који не могу да раде због корона мера, али и многих противника режиму Александра Вучића.

Др Алек Рачић је вечерас приведен, али је после најаве окупљених грађана испред РТС-а да крећу ка полицијској станици у 29. новембра, он пуштен на слободу. Рачић ће морати да се сутра у 10 часова јави у полицијску станицу уз пратњу адвоката.

Угледни српски лекар др Алек Рачић ухапшен је вечерас у Београду и тренутно се налази утамничен у полицијској станици у 29. нобембра! После хапшења др Јоване Стојковић, ово је други лекар који је данас ухапшен од стране корона режима Александра Вучића.

Група људи је кренула ка полицијској станици где ће захтевати ослобађање др Рачића. Ускоро опширније…

Грађани који су се окупили испред Председништва да поздраве пуштање на слободу др Јоване Стојковић, после обраћања докторке су одлучили да се не разиђу кућама, већ да крену ка Радио телевизији Србије.

Она је стигла испред Председништва где је група људи дошла да јој пружи подршку.

Председница покрета „Живим за Србију“, лекарка Јована Стојковић пуштена је након саслушања у Тужилаштву за високотехнолошки криминал поводом објава против вакцинације.

Она и више других особа саслушани су данас због изношења лажних тврдњи у вези са вакцинама и вакцинисањем, које су довеле до узнемирења јавности, срамотно је саопштење Тужилаштва за високотехнолошки криминал.

У Тужилаштву додају да је након саслушања суду предложено да Стојковићевој одреди меру забране прилажења, састајања и комуникације. Истичу да се поступак наставља.

Стојановић је јутрос била приведена у СБПОК, након што је полиција по налогу тужилаштва обавила претрес њеног стана, а потом и у тужилаштво где је дала изјаву поводом сумње да је извршила кривично дело изазивање панике и нереда објавама против вакцинације на друштвеним мрежама.

Скандалозна оптужба, која ни на једном нормалном суду не би могла да прође.

Како је изгледао упад у стан др Стојковић, погледајте у видео прилогу.

Др Јована Стојковић, која је на срамотан начин данас ухапшена на новом таласу корона диктатуре, нешто пре 18 часова је пуштена на слободу, сазнаје редакција „Србин инфо“.

Докторка Стојковиће се упутила ка Председништву Србије, где су почели да пристижу грађани са захтевом да се она пусти на слободу. Редакција „Србин инфо“ ће бити на лицу места.

Извор: Србин.инфо