Србија

Ужас! Драма у Ужицу: Седморо ДЕЦЕ завршило у болници, међу њима и бебе! Ево шта се дешава!

Сви малишани су тестирани на ковид-19, с тим што су антигенски тестови били негативни, а резултати ПЦР-а се чекају

На Дечјем одељењу Опште болнице Ужице тренутно се на лечењу налази седморо малишана – полазника једног приватног вртића – који имају тегобе у виду пролива, повраћања, малаксалости и повишене температуре.

Четворо њих примљено је на лечење у недељу, исто толико јуче, с тим што је једно отпуштено на кућно лечење. Они имају здравствене проблеме због цревне инфекције, рекла је др Дара Божовић, начелница Дечјег одељења, а чиме је изазвана знаће се када буду завршене све анализе.

– Сва деца су из истог приватног вртића, узраста су од 13 месеци до три године, и примљена су са тежом клиничком сликом, али њихово стање је данас много боље, нико није животно угрожен. И прошле недеље смо имали повећан број пацијената са цревним проблемима, међу којима има и деце која не иду у тај вртић и која су старија. Опоравак иде својим током, деца се осећају боље, али још увек нису за отпуст, – каже др Божовић.

Сви малишани су тестирани на ковид-19, с тим што су антигенски тестови били негативни, а резултати ПЦР-а се чекају. По речима начелнице дечјег одељења нешто од налаза је стигло, нешто се очекује, а данас ће бити урађена детекција столице на вирусе.

Санитарна и ветеринарска инспекција, као и Завод за јавно здравље, јуче су у обишли приватни вртић и извршили надзор, а неки резултати ове контроле могли би бити познати и данас.

У Предшколској установи Ужице кажу да није пријављено да ико од 2.100 њихових полазника има тегобе попут оних због којих су хоспитализована деце из приватног вртића.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2021.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930