Србија

Ужас у Србији! ЧЕТИРИ ПОРОДИЉЕ ПРЕМИНУЛЕ ОД КОРОНЕ! Вирус узима и животе деце у Србији

ПРЕМА најновијим информацијама, корона вирус однео је живот још једне породиље у Србији. У Универзитетском клиничком центру у Нишу преминула је породиља М. П. (27) из Зајечара, која је на свет донела здраву девојчицу, упркос томе што је сада преминула мајка била заражена.

Претходно, почетком априла објављена је вест о смрти породиље Д. Т. (29). Како смо тада писали, породиља је преминула пет дана после порођаја. Због тешког стања услед заразе корона вирусом била је прикључена на респиратор, а порођена је царским резом у КБЦ „Драгиша Мишовић“. Према подацима од 7. априла, беба је била стабилно и налазила се на Институту за неонатологију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од почетка епидемије у Србији, две младе жене већ су изгубиле живот у протеклој години. Преминула је трудница из Дољевца (27) 21. јула 2020. у КЦ Ниш. Дан пре тога њена беба је преминула после порођаја.

Недељу дана касније, такође од последица короне, преминула је трудница из Врања (34), која је такође била хоспитализована на овој клиници. Због тешког стања порођена је царским резом и родила је дечака од 900 грама. На срећу, беба се опоравила и након неколико месеци пуштена је кући. Трудница је преминула након порођаја, услед срчаног застоја.

ПРЕМИНУЛА ДЕЦА

Након смрти бебе од девет дана која се десила на Универзитетској дечјој клиници Тиршова 19. априла, преминуо је и деветогодишњи дечак из Врања. Друга смрт детета зараженог короном објављена је седам дана касније.

Двадесетједногодишњи младић из Врања преминуо је неколико дана раније од последица корона вируса, тада поставши најмлађа жртва ковида у Врању.

Претходно, 21. јануара преминула је девојчица 12-годишња девојчица из Тутина.

– На основу комплетне клиничке слике и тока болести код детета, затим резултата свих урађених анализа, узимајући у обзир и податке о претходно дијагностикованим обољењима, највероватније је да се у конкретном случају радило о смртном исходу изазваним имунолошким компликацијама усред раније инфекције САРС ЦОВ-2 вирусом, тзв. мултисистемском инфламаторном пост-цовид синдрому (МИЦ-с) – навела је тадачетворочлана комисија из Опште болнице Нови Пазар.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс