Србија

Ужас у Земуну! „ТУРЧИН И НЕПОЗНАТА ЖЕНА ХТЕЛИ ДА МИ ОТМУ ДЕТЕ“ Исповест уплашене мајке: Прво су га вребали два сата, а онда…

“Испред хале је било је седморо деце узраста од осам до 12 година. Играли су се када је из кола која су ту била паркирана дуже време изашла жена и почела да им предлаже да уђу у аутомобил”

Овако за “Блиц” започиње причу С.Ђ. мајка дечака који је био у групици малишана када им је у петак увече око 20 сати у улици Стојана Дечермића у Земуну пришла С.С. и покушала да их намами у свој аутомобил. Она и родитељи остале деце са којима је С.С. причала пријавили су полицији покушај отмице, која је убрзо привела осумњичену. Према информацијама које поседујемо, она је саслушана у полицијској станици након чега је пуштена да се брани са слободе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уплашени родитељи након овог немилог догађаја објавили су на друштвеним мрежама упозорење грађанима у којем су навели да је покушана отмица њихове деце.

“Црни “пежо 508” ПА таблице, у којима је био један млађи Турчин и жена од 40 година су покушали моје и комшијино дете да увуку у аутомобил. Нудили су им сокове, да уђу у ауто да се “угреју” и мало провозају. Врбовање је трајало око 30 минута, а из возила су деца посматрана више од два часа”, наводи се између осталог у објави.

Мајка дечака који су били међу њима препричала је за “Блиц” шта се тачно догодило.

– Деца су играла фудбал испред једне хале која је на око 50 метара од наше куће. Ту је стајао аутомобил са затамљеним стаклима неко време. Нико из њега није излазио, а деца су мислила да у њему није било никога. То је мислила и комшиница која је приметила да је тај аутомобил паркиран још од 17 сати – прича С.Ђ. за “Блиц”.

Звали децу да уђу у ауто

Према њеним речима, из аутомобила је око 20 сати изашла жена, С.С. која је пришла малишанима и започела разговор.

– Дечаци су нам испричали да им је пришла са причом да јој је тај дан умро пријатељ. Показивала им је његове фотографије на друштвеним мрежама. Убрзо потом, затражила им је тротинет, а онда им је предложила да их одведе негде да их части. Деца су то одбијала. Онда их је питала да ли им је хладно, да ли желе да уђу у ауто да се угреју, да им покаже кола. Мој старији син је рекао да зна какав је то аутомобил, да такво возило вози његов теча, па ју је питао жели ли она да дође код нас да јој покаже какав аутомобил возимо. Она је то изричито одбијала – објашњава наша саговорница.

Како додаје, све то време у аутомобилу је био мушкарац, турске националности, који је деловао прилично нервозно.

– После неког времена почела је да им нуди новац, па им је показивала свој профил на фејсбуку. Једно дете ју је питало да ли може да је запрати са очевог налога, јер оно нема друштвене мреже, што је она одмах одбила. Наваљивала им је да им да новац, па је на крају угурала у руке једном детету паре и поручила: “Ево ти паре, да ме запамтите” – каже уплашена мајка.

Она додаје да су деца преплашена дошла кући.

– Испричали су нам шта се догодило, након чега смо ми одмах пријавили полицији. Деца су у полицији дала изјаве, а приче им се поклапају – закључује наша саговорница.

Саслушана у полицији, чекају се снимци

Према речима уплашене мајке, полиција је ухапсила осумњичену С.С. која је дала изјаву како није имала лоше намере.

– Она је након тога пуштена на слободу. Исказе су дали и сви родитељи, али и деца. Полиција и тужилаштво и даље трагају са тим турским држављанином – објашњава уплашена мајка.

Како сазнајемо, тужилаштво је наложило да се прикупе снимци са сигурносних камера са околних локала како би се детаљно утврдило шта се догодило у петак у Земуну.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс