Србија

ВЕЛИКА ТУГА! Преминула беба из Крагујевца заражена короном!

Беба из Крагујевца, која је била заражена корона вирусом, имала цитокиснку олују и развила симптоме као одрасли, нажалост, преминула је. Она је била пребачена у Универзитетску дечију клинику у Тиршовој у Београду, али је упркос свим напорима лекара преминула.

– Новорођенче узраста 9 дана, у веома тешком стању, због мултисистемског попуштања из УКЦ Крагујевац пребачено је УДК Тиршова. Током лечења од инфекције цовид 19, која је код новорођенчета потврђена одмах по рођењу, у УКЦК су примењене све терапијске процедуре, неопходне у лечењу инфекције цовид 19 у неонаталном узрасту, наводи Телеграф.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Током лечења због развоја мултисистемског попуштања свих органа, новорођенче се уз лекарску пратњу пребацује у Турпшову, због наставка лечења, које подразумева замену бубрежне функције и лечење респираторног дистреса и секундарне плућне хипертензије.

– На примењену терапију током лечења не долази до побољшања, погоршава се мултисистемско попуштање што доводи до смртних исхода бебе – кажу за Телеграф.рс у дечијој клиници у Тиршовој.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс