Србија

ВЕЛИКА ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо Александар Бањац!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Познати клавијатуриста, композитор и аранжер, Александар Бањац (45) изненада је умро, а вест о његовој смрти саопштиле су колеге које се од овог музичара опраштају на друштвеним мрежама.

„R.I.P. Александар Бањац… Па како без икакве најаве и поздрава Баки??? Боли ова вијест Баки и гуши… Господ нек се смилује твојој души… Свирај клавир, свирај бас, гдје год то сада било, свирај…путуј Баки… Почивај у миру Баки…“, написао је на твитеру Владо Георгиев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бањац је рођен 22. децембра 1976. године у Ћуприји. Велики таленат и интересовање за клавијатуре је исказао у основној школи.Средњу музичку школу „Исидор Бајић“ завршио је у Новом Саду, а потом је уписао Академију уметности, музички одсек Композиције у класи Милана Михајловића и Славка Шуклара.

Био је члан „Војвођанског омладинског оркестра“ као и „Big Band-а РТВ Нови Сад“. Сарађивао је са Мајкл Керстингом из немачке као и са мађарским блуз гитаристом Ласло Атилом.

У првој половини ’90-их члан састава „Ревир“, потом од 1996. клавијатуриста веома успешног новосадског фанк/r&b бенда „Colibri“ са којим је обишао целу земљу. Последњих неколико година стални је члан групе Тање Јовићевић – „Октобар 1864“.

Као студијски музичар, клавијатуриста/аранжер свирао је на преко 40 албума поп музике (Гоца Тржан, Тања Бањанин, Xenia, Елвис Ј.Куртовић…).

Здравку Чолићу се придружио 2007, на трећем концерту на београдској „Маракани“. Од осталих сарадњи издвајају се оне са Дином Дворником, Владом Георгиевим, Александром Радовић, Јеленом Томашевић…

Био је у браку и има двоје деце.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Б92