Спорт

ВЕЛИКА ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо легендарни Вук Рогановић!

Фото: pixabay.com

После тешке болести преминуо је познати рукометни стручњак Вук Рогановић у 77. години живота. Трофејни тренер који је с 26 клубова освојио 24 трофеја.

Играчку каријеру је започео у земунској Младости. играо је на позицији левог бека, одликоао се одличним скок-шутом. Играо је још за Динамо из Панчева, Црвенку, а у иностранству играо је у Шведској и Белгији. У Белгији је завршио играчку каријеру и започео да ради као тренер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У овој земљи је 10 година радио као тренер, предводио је неколико клубова и био селектор мушке реперезентације Белгије. У Србију се вратио 1980. године, најпре је с клупе предводио Црвенку, па ЖРК Раднички. Водио је још нишки Железничар, Пелистер, Зајечар, ЖРК Будућност из Подгорице, АЛ Рајан (Катар), Шамот, ЖРК Динамо Панчево, ЖРК Напредак Крушевац, ЖРК Спартак, Партизан, Пљевља, Књаз Милош, Црвену звезду, РК Будућност Подгорица, Жупу, Цепелин, Спартак Војпут, ОРК Београд, ЖРК Војводину, а у периоду од 1995. до 1996. године био је и селектор женске репрезентације Југославије.

 

 

 

 

 

 

Фото: pixabay.com
Извор: Новости.рс