Свет

Велики преокрет! КРАЉИЦА ЕЛИЗАБЕТА ЋЕ СЕ ПОВУЋИ? Експерт за краљевску породицу тврди – Промене чекају британски двор, Чарлс има планове

КРАЉИЦА Елизабета Друга ће се повући са краљевских дужности док се припрема за будућност без принца Филипа, тврдио је бивши краљевски дописник БиБиСи – ја.

Њено Величанство(95) ће препустити својој деци већу одговорнос у „фирми“, како се често назива британска краљевска породица, попут придруживања њој на званичном отварању парламента – преноси Дејли мејл.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У разговору за Њујорк Тајмс, Питер Хант, који је до 2017. радио за БиБиСи рекао је – У основи, краљица ће грациозно нестати.

– Ковид је помогао у смислу да је убрзао оно што би желела да учини било која разумна 95-годишњакиња, која не жели да стоји цео дан на ногама.

Додао је да се, док се краљица вратила на посао након смрти војводе од Единбурга, мало је вероватно да ће се вратити свом ужурбаном распореду.

Уместо тога, вероватно ће остати у дворцу Виндзор, где је била у карантину већи део прошле године.

Принц Чарлс ће вероватно преузети више дужности, укључујући придруживање својој мајци у државном отварању парламента следећег месеца.

Такође, стручњак за краљевску породицу тврди да принц Чарлс жели да направи промене у монархији како би уштедео новац.

Краљевски биограф Анђела Левин рекла је да би војвода и војвоткиња од Сасекса – који тренутно живе у вили вредној 11 милиона фунти у Калифорнији са својим сином Арчијем, могли да буду „одсечени“ из фирме, док би само Чарлс, Камила, Вилијам, Кејт и принчеви Џорџ и Луис и принцеза Шарлот били „старији чланови краљевске породице“ – пише Дејли Мејл.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс