Србија

ВУЧИЋ О ПОПУШТАЊУ МЕРА ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: Невакцинисани неће моћи све ово?!

Скоро свуда у Србији су бољи епидемиолошки резултати, а наредних дана ће бити бити разматрано и попуштање мера, као и питање захтева многих за увођење позитивне дискриминације за вакцинисане, каже председник Србије Александар Вучић.

– Чекаћемо и наредних дана ћемо морати те важне одлуке да доносимо. Ако мене питате, радовао бих се отварању, расту економије и праву на рад за угоститеље, али поштоваћу одлуку струке – рекао је Вучић, додавши да је попуштење мера за угоститеље у надлежности Кризног штаба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео и да постоје предлози, што тражи и мистар здравља Златибор Лончар и лекари, да се уведе позитивна дискриминација за вакцинисане.

– Још то сагледавам, није то лака одлука, сви траже да само вакцинисани могу да иду у ресторане унутра, да иду на утакмице, да могу да раде све, док ови други не – навео је Вучић.

Ситуација је сада по питању короне нешто боља него пре седам дана и само је за нијансу лошија у три места. Како је рекао, лошије је у Новом Пазару и Шапцу, а у Новом Саду није баш сјајна ситуација.

Како је „Блиц“ први писао, Србија се налази пред том одлуком и најбитнија ставка није спорна, те ће повластице за вакцинисане грађане бити разматране на једној од наредних седница Кризног штаба.

Извор: Танјуг